Hlavní obsah

Trenér Barcelony Xavi chce hovořit s Messim o případném návratu

Trenér fotbalistů Barcelony Xavi se chystá promluvit s Lionelem Messim o jeho případném návratu do klubu. Hvězdnému Argentinci po této sezoně vyprší dvouletá smlouva v Paris St. Germain, a třebaže se v poslední době spekuluje spíše o jeho odchodu za lukrativním angažmá do Saúdské Arábie, Xavi by pětatřicetiletého útočníka rád měl v týmu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Lionel Messi z PSG.

Článek

"Není pochyb o tom, že s ním budu mluvit. Kdyby se Messi vrátil, našemu fotbalu by to velmi pomohlo. Řekl jsem to i našemu prezidentovi (Joanu Laportovi)," řekl Xavi v rozhovoru pro španělský časopis Sport. "Má před sebou ještě spoustu let na vrcholné úrovni, ale rozhodnutí bude záležet čistě na něm," dodal.

Messi odešel z Barcelony po 21 letech v létě 2021, poté co neprodloužil plánovaný kontrakt, protože si ho katalánský klub nemohl dovolit kvůli finančnímu fair play španělské ligy. "Barca" letos poprvé bez jeho přispění získala titul a La Ligu ovládla po čtyřech letech.

"Ten titul má mimořádný význam, protože jsme ho získali bez nejlepšího hráče tohoto klubu i celého světa," konstatoval Xavi. Dodal, že případný Messiho návrat by neznamenal změny v systému, který od příchodu na podzim 2021 praktikuje. "Ne, byly by to stejné myšlenky, stejný model. Messi v Barceloně může hrát na mnoha různých postech," dodal.

Reklama