Hlavní obsah

V Barceloně to vře. Koeman spílá na nesoustřeďenost, Zidane chválí za cennou výhru

Trenér fotbalistů Barcelony Ronald Koeman nechápe inkasované góly svého týmu. Katalánský celek prohrál v sobotním 12. kole španělské ligy na hřišti Cádizu 1:2 a ztrácí už 12 bodů na vedoucí Atlético Madrid. Podle Koemana musí "Barca" změnit přístup k venkovním utkáním, jinak o titul bojovat nebude. Naopak trenér Realu Zinedine Zidane chváli výkon Bílého Baletu na hřišti Sevilly, z kterého si jeho celek odvezl cenné tři body po výhře 1:0

Foto: Laszlo Balogh, ČTK/AP

Trenér FC Barcelony Ronald Koeman.

Článek

Krok zpátky. Špatný přístup a obrovská nesoustřeďenost

"Porážka se těžko vysvětluje. Přijeli jsme sem po několika dobrých zápasech, ale první půle se nám nepovedla. Ve druhé jsme byli lepší, ale způsob, jakým jsme prohráli, byl neuvěřitelný. Prohráli jsme kvůli nečekané chybě, takové se nemůžete dopustit! Pramenila z nesoustředěnosti. Přístup nebyl dobrý a nejen od obránců," hodnotil Koeman pro deník Marca.

"Vysvětlit některé inkasované góly je velmi složité. Mohlo by to být kvůli nedostatku pozornosti. Bez míče nám chybí agresivita a inkasujeme góly, které jsem si nedovedl představit," uvedl sedmapadesátiletý Nizozemec, který se týmu ujal v srpnu.

Podle defenzivního záložníka Sergia Busquetse sráží tým individuální chyby. "Zareagovali jsme na brzký gól, na druhý už ne. Když se zdálo, že se vrátíme do zápasu, přišla další chyba. Takové nás v této sezoně stály už spoustu bodů," řekl dvaatřicetiletý Španěl.

Barcelona prohrála v ligové sezoně už počtvrté a z deseti kol má jen 14 bodů, což je nejméně od ročníku 1987/88. "Porážka s Cádizem je ohromný krok zpátky ve snaze bojovat o titul. Rozdíl 12 bodů na tak silný tým, jako je Atlético, je obrovský. Naše výkony i přístup mají velké výkyvy," dodal Koeman, bývalý kouč Valencie, Southamptonu, Evertonu nebo nizozemské reprezentace.

Český gólman proti Realu nechytal, jeho konkurent si dal vlastňáka

Seville kvůli zranění chyběl brankář Tomáš Vaclík, kterého nahradil Jasín Bunú. Právě on vlastním gólem v 55. minutě rozhodl o vítězství Realu. Devětadvacetiletý Maročan vyběhl na přízemní centr Ferlanda Mendyho, míč ale ještě stihl ve skluzu nepatrně tečovat Vinícius Júnior a Bunú si balon srazil rukou do sítě. Stal se tak prvním gólmanem andaluského celku v tomto století, který si dal v lize vlastní branku.

"Jsou to ohromně důležité tři body. Nejde jen o ně, ale i o náš výkon od první do poslední minuty. Ve druhé půli jsme se trochu zatáhli, ale před pauzou jsme byli skvělí a vytvořili si spoustu šancí. Vyhráli jsme zaslouženě nad velmi dobrým týmem, který vám v jakémkoli momentu dokáže způsobit potíže. Přečkali jsme to. Jsem z kluků nadšený," citoval klubový web Zidana.

"Los Blancos" vyhráli teprve druhé z posledních šesti soutěžních utkání. Po úterní prohře 0:2 s Šachtarem Doněck si v Lize mistrů zkomplikovali postup mezi nejlepších 16 mužstev. Skupina B je před závěrečným kolem natolik vyrovnaná, že z ní můžou postoupit všechny čtyři celky, i poslední Inter Milán. Real půjde dál v případě výhry nad Borussií, nebo pokud remizuje a Šachtar prohraje na San Siru.

"Do středečního utkání půjdeme plní sebedůvěry. Výhra nad Sevillou nám dá velkou morální vzpruhu," uvedl třicetiletý Nacho. "Vítězství proti Seville je důležité pro další zápas. Bylo klíčové, abychom bodovali a dobře hráli. Procházíme trochu složitějším obdobím a musíme mít radost," přidal se Zidane.

"Předchozí dny byly náročné. Mužstvo je plné osobností, vyžívá se ve výzvách. Tato výhra je mimořádně důležitá kvůli tomu, co přijde," prohlásil osmačtyřicetiletý mistr světa a Evropy s francouzskou reprezentací.

Madridský celek potřebuje podle Zidana ustálit výkony. "Uvědomujeme si, že když se vám nedaří a prohráváte, přijde kritika. Musíme si z utkání se Sevillou vzít pozitiva. Potřebujeme hrát vyrovnaně," konstatoval rodák z Marseille, který s "Bílým baletem" vyhrál jako kouč mimo jiné dvakrát španělskou ligu a třikrát Ligu mistrů.

Reklama

Související témata: