Hlavní obsah

Real Madrid - Getafe 1:0Vedoucí Real odskočil Barceloně na čtyři body

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid ve 33. kole španělské ligy doma zdolali Getafe 1:0 a v čele tabulky si vytvořili čtyřbodový náskok před druhou Barcelonou. "Bílý balet" vyhrál i šestý zápas po restartu soutěže, zatímco katalánští obhájci titulu ztratili body při třech remízách. Do konce sezony zbývá pět kol.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Sergio Ramos proměněnou penaltou zařídil vedení Realu proti Getafe.

Článek
Fotogalerie

Real měl první větší šanci ve 24. minutě, kdy Viníciuse vychytal Soria. Brankář týmu z madridského předměstí si poradil i s Iscovou ranou. Domácího favorita uklidnil až v 79. minutě kapitán Ramos proměněnou penaltu za Oliverův faul na Carvajala. Pro obránce Realu to byl devátý ligový gól v sezoně.

San Sebastian otočil zápas s Espaňolem Barcelona a zvítězil 2:1. Ukončil díky tomu sérii čtyř porážek a po restartu soutěže poprvé vyhrál. Baskický tým dál na sedmé příčce bojuje o postup do pohárové Evropy, zatímco Espaňol zůstal v tabulce poslední.

Hosté na stadionu Realu Sociedad vedli od 10. minuty, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavou kapitán David López. Vyrovnání přišlo krátce po změně stran a taktéž po centru zleva, po němž poslal míč do sítě Willian José. Šest minut před koncem pak rozhodl pohotovou střelou střídající švédský útočník Isak.

Potřetí za sebou vyhrála Pamplona. Vítězstvím 2:0 uťala úspěšnou sérii Eibaru, který bodoval ve čtyřech předchozích zápasech. Oba góly hostů vstřelil Rubén García.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:
Eibar - Pamplona 0:2 (6. a 74. R. García)
San Sebastian - Espaňol Barcelona 2:1 (56. Willian José, 84. Isak - 10. D. López)
Real Madrid - Getafe 1:0 (79. Ramos z pen.)

Reklama