Hlavní obsah

Věrnost víc než peníze. Bývalý hráč Arsenalu jde dobrovolně do třetí ligy, vykoupil se sám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný úprk do nižší soutěže v závěru kariéry. Španělský fotbalista Lucas Pérez se dobrovolně vzdal angažmá v prvoligovém Cádizu, aby pomohl zastavit pád svého milovaného Deportiva La Coruňa. Na přestup navíc vytáhl miliony z vlastní kapsy.

Foto: fotbal, Španělsko, Lucas Pérez, Arsenal, Profimedia.cz

Španělský útočník Lucas Pérez patřil londýnskému Arsenalu tři sezony, naskočil ale jen do 21 duelů a vstřelil 7 gólů.

Článek

„Klub si nezaslouží být tam, kde se momentálně nachází. Je to moje rodina, všichni mí příbuzní a kamarádi Depor podporují. Věrnost nejde zaplatit penězi, když vás fanoušci milují, a stejně tak já miluji svůj domov," prohlásil 34letý Pérez po přestupu na začátku ledna.

Bývalý útočník Arsenalu či West Hamu se vrací do klubu, ve kterém odehrál nejvíce zápasů své dosavadní kariéry. Cíl je jasný, zastavit pád španělského mistra ze sezony 1999/2000. Deportivo totiž kleslo za poslední čtyři roky až do třetí nejvyšší soutěže, v níž na podzim prohrálo například s rezervou Realu Madrid a aktuálně je na čtvrté příčce tabulky.

Jak informuje deník Marca, nejde o ledajaký transfer. Předčasný konec smlouvy, která by vypršela na konci této sezony, stál milion eur. Téměř polovinu, konkrétně 493 tisíc euro (přibližně 12 milionů Kč), ale zaplatil sám Pérez a zbytek Deportivo.

Usměvavého fotbalistu vítaly v novém působišti na konci prosince stovky lidí. „Na dres dostane své číslo 7 individuální a 3. ledna se bude hlásit na prvním tréninku," píše klub na svých webových stránkách.

Pérez tak vyměnil jeden boj za druhý. Jeho bývalý zaměstnavatel Cádiz se aktuálně nachází na předposledním místě první španělské ligy a právě Pérez byl se třemi góly zatím jeho nejlepším střelcem. Ještě v pátek trefou v 83. minutě zařídil remízu s Almérií. Teď ho čeká nová mise, podle zahraničních médií podepsal smlouvu do léta 2024.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.