Hlavní obsah

Video jako důkaz. Vinícius Júnior znovu obětí rasismu, fanoušci ho nazvali opicí

Fotbalista Realu Madrid Vinícius Júnior se opět stal obětí rasistických pokřiků. Fanoušci Mallorky ho během nedělního utkání nazvali opicí, jak dokazuje video na sociálních sítích, které zveřejnila streamovací platforma DAZN. Real duel na stadionu San Moix nezvládl a po porážce 0:1 ztrácí na vedoucí Barcelonu už osm bodů.

Foto: Twitter

Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior.

Článek

Ani jeden z klubů se k incidentu zatím nevyjádřil. Domácí trenér Javier Aguirre po utkání odmítl, že by se jeho svěřenci na Viníciuse Júniora zaměřili s cílem znechutit mu hru. Domácí fotbalisté zfaulovali brazilského útočníka desetkrát, což je rekord sezony španělské ligy.

V rámci pěti elitních evropských lig je Vinícius Júnior v tomto ročníku suverénně nejfaulovanějším fotbalistou (79 faulů). Druhý je jeho krajan Neymar z Paris St. Germain (59). Vinícius Júnior je také často terčem provokací. Soupeři mu vyčítají oslavné tanečky po vstřelení gólu a nedostatek respektu.

Dvaadvacetiletý Brazilec se stal obětí rasismu už poněkolikáté. Na konci ledna před čtvrtfinále Španělského poháru proti Atléticu se na mostě u tréninkového centra Realu objevila pověšená figurína oblečená v dresu brazilské hvězdy. Fanoušci Atlética na Viníciuse Júniora hanlivě pokřikovali v zářijovém ligovém derby a nenávistné útoky provázely i prosincový duel na hřišti Valladolidu. Real opakovaně vybízí vedení La Ligy, aby situaci řešilo.

Reklama

Související témata: