Hlavní obsah

VIDEO: Technik Neymar či Messi? Kdepak, dvojitou fintou ohromil stoper Puyol

VALENCIE/PRAHA

Fintičky, excelentní kousky vyrážející dech, to bývá doména fotbalových techniků z útoku či středu pole. Neymar, Messi, jejich kličky a góly letí světem internetu každou chvíli, ale někdy není od věci podívat se, jak to vypadá, když se do parádiček, navíc hodně účelných, pustí střední obránce - Carles Puyol.

Puyolova parádička

Článek

Coby stoper Barcelony toho už předvedl mnoho. Co se od hráče na jeho postu žádá, to zvládá mistrovsky. Ale v poháru proti Valencii vytáhl i kousek, jaký se mu ještě v kariéře v soutěžním utkání nepovedl. A asi málokomu.

Přešlapovačka. A kdyby jedna. Hned dvakrát během dvou sekund ji úspěšně předvedl, obelstil protivníky a vyslal do pokračování akce Messiho, který ale neměl zrovna nejlepší den.

Puyol ovšem předváděl skvělé momenty. Už v první půli vyrovnal hlavou na 1:1, pak tahle míčová ekvilibristika, jen vítězství chybělo k radosti v prvním duelu s Valencií. Barcelonští k němu byli blíž, ale Messi ještě před touhle Puyolovou parádou nařízenou penaltu neproměnil a nerozhodný stav zůstal až do konce.

Reklama

Související témata: