Hlavní obsah

Vinícius nedostane za vyloučení trest, Valencie má uzavřenou část stadionu

Aktualizováno

Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior nedostane po vyloučení v nedělním utkání španělské fotbalové ligy ve Valencii, kde se stal terčem rasistických urážek, žádný zákaz startů. Rozhodla o tom dnes disciplinární komise. Valencii uzavřela na pět zápasů část stadionu, odkud urážky přicházely, a uložila klubu pokutu 45.000 eur (milion korun).

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior (uprostřed) opuští hrací plochu.

Článek

Nedělní zápas byl kvůli pokřikům domácích příznivců ve druhém poločase na několik minut přerušen a v závěru vypjatého utkání se strhla mezi oběma týmy hromadná potyčka. Po ní byl Vinícius Júnior vyloučen. Podle vyjádření disciplinární komise nemohl rozhodčí situaci vyhodnotit správně, protože neznal všechny souvislosti.

Valencie se proti trestu ostře ohradila a oznámila, že se odvolá. "Důkazy předložené disciplinární komisí se zcela rozcházejí se závěry vyšetřování policie a vedení ligy," uvedl klub v prohlášení.

Valencie také zdůraznila, že se v disciplinárním řízení nemohla nijak bránit a byl jí rovnou oznámen trest. Klub přitom podle vlastních slov od začátku spolupracoval s policií a pomohl jí s identifikací, která vedla k zadržení tří osob.

Všechny navíc od klubu dostaly doživotní zákaz vstupu na stadion, což je podle Valencie nejvyšší trest, jaký mohl udělit.

Vinícius Júnior se stal terčem rasistických urážek už po několikáté v sezoně a na twitteru následně označil španělskou ligu i celou zemi za rasistickou. V úterý španělská policie oznámila, že zatkla tři lidi, kteří na brazilského fotbalistu v neděli pokřikovali, a také čtyři muže, kteří jsou podezřelí, že v lednu pověsili z dálničního mostu v Madridu jeho figurínu.

Reklama

Související témata: