Hlavní obsah

Všechno je jinak! Messi oznámil zásadní rozhodnutí

Barcelona

Zdálo se, že už není cesty zpět, jenže všechno je jinak. Šestinásobný nejlepší fotbalista světa Lionel Messi oznámil, že zůstává v Barceloně. 33letý nejlepší střelec v historii klubu to řekl jen 10 dnů poté, co vedení sdělil, že chce odejít pryč.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Fanoušci Barcelony se můžou uklidnit. Lionel Messi zůstává.

Článek

V odchodu argentinské hvězdě ale podle všeho zabránila jen gigantická výše klauzule ve smlouvě, na jejímž základě by měl zájemce o jeho služby vyplatit katalánskému velkoklubu 700 milionů eur (přes 18 miliard korun).

„Myslel jsem a byl jsem si tím jistý, že mám svolení odejít. Prezident klubu mě vždy ujišťoval, že na konci každé sezony se můžu rozhodnout, zda zůstanu, nebo odejdu. Teď najednou lpí na tom, že jsem svůj úmysl odejít neřekl před 10. červnem, kdy jsme však tentokrát kvůli koronaviru ještě hráli ligu," vysvětlil své rozhodnutí Messi v rozhovoru pro server goal.com.

„A tohle je důvod, proč v klubu budu pokračovat. Zůstanu, protože mi prezident řekl, že jediný způsob, jak mohu odejít, je, že se vyplatí výstupní klauzule 700 milionů eur, což je nemožné," pokračoval.

A z jeho slov je jasné, že situace v Barceloně je opravdu mimořádně napjatá. „Nebyl jsem šťastný a chtěl jsem odejít. Nebylo mi to umožněno, takže zůstanu, abychom nešli do soudního sporu. Management klubu vedený (Josepem Mariou) Bartomeuem je katastrofa," pálil ostrými.

Výprask s Bayernem nehrál roli

Barcelona zažila málo vídanou sezonu, v níž nevybojovala žádnou trofej. Messi nicméně odmítl, že by jeho touha odejít souvisela s nedávným výpraskem 2:8 od Bayernu Mnichov v Lize mistrů.

„Rozhodování pro mě bylo velmi těžké. Ale nijak nesouviselo s výsledkem zápasu s Bayernem. Roli hrálo mnoho jiných faktorů. Vždy jsem říkal, že chci ukončit kariéru tady, ale také že chci být součástí vítězného projektu, vyhrávat tituly a pokračovat v tvorbě legendy Barcelony. Pravdou ale je, že tady žádný projekt ani nic podobného není už hodně dlouho. Oni tady balamutí a lepí díry za pochodu," povzdechl si.

Reklama

Související témata: