Hlavní obsah

Xavi je blízko trenérskému angažmá v Barceloně, v Al Saddu rozvázal smlouvu

Barcelona/Dauhá

Bývalý záložník Xavi je blízko tomu, aby se stal novým trenérem fotbalistů Barcelony. Al Sadd souhlasil s rozvázáním jeho smlouvy, která měla platit do roku 2023. Katarský klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Xavi je blízko návratu do Barcelony

Článek

"Xavi nás před několika dny informoval o touze odejít do Barcelony v této mimořádné době, kdy jeho mateřský klub prochází kritickým obdobím. Chápeme to. Rozhodli jsme se, že mu nebudeme stát v cestě," prohlásil výkonný ředitel Al Saddu Turkí Al-Alí.

Vedení Barcelony odvolalo minulý týden po ligové prohře na hřišti nováčka Vallecana 0:1 kouče Ronalda Koemana, jehož prozatímně nahradil Sergi Barjuán. Představitelé aktuálně devátého týmu La Ligy odletěli v úterý do Dauhá, aby vyjednali Xaviho uvolnění z Al Saddu.

Jednačtyřicetiletý Xavi nastupoval v dresu "Blaugrana" v letech 1998 až 2015, během nichž s klubem získal osm ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů. Před třemi lety v Kataru odstartoval trenérskou kariéru a v uplynulé sezoně tým bez porážky dovedl k titulu. V květnu s klubem prodloužil smlouvu o další dva roky.

Reklama

Související témata: