Hlavní obsah

Barcelona - Vallecano 0:0Zmar. Barcelona v úvodu sezony nedokázala vstřelit ani branku

Aktualizováno

Fotbalisté FC Barcelona se ani potřetí za sebou nedokázali prosadit proti Vallecanu a v úvodním utkání sezony španělské ligy s Rayem remizovali 0:0. K výhře katalánskému týmu debutující polský kanonýr Robert Lewandowski. Villarreal díky dvěma gólům Álexe Baeny zvítězil na hřišti Valladolidu 3:0. Espaňol zachránil bod v duelu se Celtou Vigo až v osmé minutě nastavení.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Robert Lewandowski při ligovém debutu v dresu Barcelony

Článek

Barcelona nastoupila v základní sestavě se třemi posilami, obráncem Christensenem a útočníky Raphinhou a Lewandowským. Zejména obměněný útok měl zvrátit nepříznivou sérii s Vallecanem. Tým z Madridu totiž vyhrál proti Barceloně oba zápasy v minulé ligové sezoně 1:0. Barceloně se v prvním poločase nepodařilo proměnit vytvořené příležitosti a ačkoli se Lewandowski trefil mezi tři tyče, jeho gól nebyl uznán kvůli jasnému ofsajdu. Hosté dokonce mohli jít na konci poločasu do vedení, když si García výborně zasekl míč a z okraje malého vápna vystřelil, Ter Stegen však včas vyběhl a střelu chytil.

I v druhé polovině zápasu mohli jít hosté do vedení, Camello však po individuální akci nedokázal překonat brankáře Barcelony. Domácí si vytvářeli příležitosti, avšak nepodařilo se jim žádnou proměnit. V třetí nastavené minutě navíc Busquets za faul na Falcaa viděl druhou žlutou kartu. Faulovaný hráč pak v šesté minutě nastavení přesně dorazil Salviho střelu, gól však nebyl uznán kvůli ofsajdu. Trenér hostů Andoni Iraola tak se stal prvním trenérem v historii La Ligy, který ve svých prvních třech vzájemných zápasech s Barcelonou udržel čisté konto.

Foto: Albert Gea, Reuters

Franck Kessie sice dopravil míč do sítě, trefa ale kvůli ofsajdu neplatila.

Posledních šest z devíti vzájemných střetnutích Celty Vigo s Espaňolem Barcelona skončilo remízou a stejný osud měl i dnešní duel. V prvním poločase se prosadil Aspas, který ve Vigu začíná již jedenáctou sezonu. Domácí se v druhé půli dostali do dvougólového vedení, Espaňol však díky Expósitovi snížil a v osmé minutě nastavení vyrovnal Joselu z penalty.

Semifinalista minulého ročníku Ligy mistrů Villarreal sehrál zápas na hřišti nováčka z Valladolidu a branky střílel v druhém poločase. Skóre otevřel v 49. minutě Senegalec Jackson a dva góly přidal střídající záložník Baena.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:
Celta Vigo - Espaňol Barcelona 2:2 (45.+2 Aspas, 63. Paciencia - 72. Expósito, 90.+8 Joselu z pen.)
Valladolid - Villarreal 0:3 (81. a 89. Baena, 49. Jackson)
FC Barcelona - Vallecano 0:0.

Reklama

Související témata: