Hlavní obsah

Zpropadený Ramos. V poháru provokoval, v ligovém duelu si užil urážek i slastné satisfakce fanoušků Sevilly

Sevilla/Praha

Taková provokace! Nenávidí ho od chvíle, co zradil rodnou Sevillu a prchnul do Realu a on je ještě takhle vytočí. Nejenže promění penaltu ve stylu a´la Panenka a střelou doprostřed brány zesměšní jejich gólmana Soriu, ale ještě si přiloží dlaně k uším, aby jim naznačil, že jejich nenávist dobře slyší a vnímá. A navrch přidá obscénní gesto.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Sergio Ramos z Realu při ligovém utkání v Seville.

Článek
Fotogalerie

Zpropadený Ramos! Fanoušci Sevilly na něho přivolávali po čtvrtečním osmifinále fotbalového Královského poháru to nejhorší, co jim na mysl přišlo, a těšili se na neděli, kdy proti jejich týmu vyrukoval zase. Pro změnu v lize.

Dočkali se satisfakce, která pro ně byla neskutečně slastná. Ramos si dal vlastní gól, jeho Bílý balet i díky tomu po čtyřiceti zápasech bez prohry v Seville padl a fanoušci se cítili na vrcholu blaha.

Nenávist na hřišti nevnímá

Uráželi ho, spílali mu, nadávali mu od první minuty. Dokonce rozvinuli na tribuně i transparent, který měl kapitána madridského Realu dorazit.

„Na hřišti nic z toho nevnímám, i když pravdou je, že v Seville je pro mě každý zápas strašně těžký," doznával Sergio Ramos, který z mateřského klubu pláchnul do Madridu, když mu bylo devatenáct. Od té doby ho fanoušci bytostně nenávidí a nemohou mu přijít na jméno.

Ve čtvrteční osmifinálové odvetě Královského poháru mu to dávali patřičně najevo. Po Ramosově penaltě proměněné v Panenkově stylu a zmiňovaných gestech jejich hněv a nenávist vygradovala v nedělním ligovém střetnutí ještě víc.

Od úvodního hvizdu slyšel jen nadávky, urážky a pískot.

„Tohle nebude nikdy tvůj domov," připomínal mu transparent zradu, které se na Seville dopustil.

Vlastenec vyvolal extázi

Pětaosmdesát minut nic z toho Ramos nevnímal a hrál jako z partesu.

„Byl to jeden z mých nejlepších výkonů za celu dobu, co v Realu hraju," chlubil se třicetiletý kapitán Bílého baletu.

„Jsem hrdý na to, jak nás kapitán v takovémto prostředí hrál," vychvaloval ho i trenér Zinedine Zidane, i když 85. minuta průběh střetnutí i výsledek zcela změnila.

Ramos ve snaze odhlavičkovat centr domácího náhradníka Sarabia překonal vlastního gólmana Navase.

Čtyřicet tisíc fanoušků upadlo v tu chvíli do extáze, protože slastnější satisfakci si snad nemohlo ani vysnít.

„Náhoda, nic víc. Jeden přímý kop prostě všechno změnil," snažil se Ramos zachovat nadhled.

Logické, že to přišlo, uznal Zidane

I trenér Zidane ho zachoval. Zatímco ve čtvrteční pohárové odvetě smazal jeho tým během posledních sedmi minut i díky Ramosem proměněné penaltě dvoubrankové manko a v nastavení zachránil remízu, v neděli naopak během posledních pěti minut o výhru přišel. Vlastní gól Ramose obrat nastartoval, trefa Černohorce Jovetiče v nastaveném čase ho dokonala.

„Bylo logické, že jednoho dne naše série skončí," glosoval Zidane prohru, která přišla po čtyřiceti soutěžních zápasech, což je nový španělský rekord.

„Na pět minut jsme zvolnili a to domácím, kteří podle mého patří k uchazečům o titul v La Lize a hráli velice dobře, stačilo. Ze dvou chyb ústících v porážku jsem samozřejmě zklamaný, s hrou jsem, však spokojen. A s výkonem našeho kapitána také."

Reklama

Související témata: