Hlavní obsah

Látala namíchl Drchal. S Plzní takové chyby dělat nemůžeme, zlobil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbytečné chyby štvaly jabloneckého kouče Radoslava Látala po zápase s Plzní. Viktorii k výhře nasměroval prvním gólem Lukáš Hejda, který se dostal do šance po laxní ztrátě míče Václavem Drchalem. Čerstvý čtvrtfinalista Konferenční ligy na severu zvítězil 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Sampson Dweh z Plzně a Václav Drchal z Jablonce.

Článek

Běžela 20. minuta, když Václav Drchal vyvážel míč. Na vlastní polovině se snažil u autové čáry obelstít Cheicka Souarého, jenže balon ztratil. Plzeňský záložník ho rychle vrátil do pokutového území, kde ho pro Lukáše Hejdu sklepl Tomáš Chorý a hostující stoper tečovanou střelou otevřel skóre.

„Drchal mohl míč jednoduše posunout nahoru, mohli jsme se zformovat. Místo toho balon na lajně zašlapáváme, děláme kličku, čehož soupeř využije a dá nám z toho branku,“ zlobil se jablonecký kouč Radoslav Látal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jan Hanuš z Jablonce.

„První gól jsme dostat nemuseli, byl úplně zbytečný. Viktorka je zkušeným mužstvem, s nímž takové chyby dělat nemůžete. V takovém vyrovnaném zápase každá taková rozhoduje,“ štval ho první inkasovaný gól.

Zelenobílí ještě dokázali srovnat v 73. minutě střídajícím Janem Chramostou. „Tah s Chramostou nám vyšel, protože v týdnu netrénoval, měl problémy s přitahovačem a chtěli jsme ho pošetřit. Navíc jsme spoléhali na to, že Viktorka může odejít fyzicky, což se nám vyplatilo. Ale jsme v tlaku, zápas můžeme rozhodnout a uděláme červenou kartu,“ lamentoval jablonecký kouč.

V 79. minutě totiž viděl červenou kartu Matěj Polidar a aktuálně třetí tým ligy nabídnutou přesilovku dokázal využít. „Typický náš zápas v jarní části. Hrajeme, hrajeme, uděláme dvě chyby, soupeř nás potrestá a jsme bez bodu. Dnes to vyčítám Drchalovi, Polidarovi, ale předtím po zápase v Liberci jsem to zase mohl vyčítat ostatním. Dokud se v tomto ohledu nedáme do kupy a nevyvarujeme se těchto individuálních chyb, body nám budou chybět a určitě se neposuneme,“ poznamenal Látal, jehož tým je po 25. kole na hraně prostřední a záchranářské skupiny. Po reprezentační pauze Severočeši hrají v Ďolíčku s Bohemians, kteří mají shodně 28 bodů.

Reklama