Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Hložek se dere do základu, píší v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolotoč zahraničních fotbalových soutěží se po letním šlofíku pomalu dává do pohybu, což znamená návrat rubriky Sport.cz, v níž budou ve spolupráci s analytickým portálem SofaScore vyhlášeni nejlepší krajánci uplynulého víkendu. Hned na její úvod zazářil Adam Hložek, jenž za Bayer Leverkusen v německém poháru dvěma trefami a asistencí výrazně přispěl k osmibrankové demolici Teutonie Ottensen ze čtvrté ligy, za což si vysloužil výtečnou známku 9,4. Stejnou bilanci v téže soutěži s hodnocením 8,3 zapsala čerstvá posila Mönchengladbachu Tomáš Čvančara, s nímž se o stříbrnou pozici dělí 21letý brankář rakouského Tirolu Adam Stejskal.

Foto: bayer04.de

Adam Hložek v dresu Leverkusenu.

Článek
Fotogalerie

Hložkův výkon byl natolik oslnivý, že jej podle SofaScore učinil nejen králem českých legionářů, ale vůbec nejlepším hráčem celého duelu mezi Leverkusenem a Ottensenem. K duhu jde bývalému sparťanovi navíc i fakt, že mu k tomu stačilo pouhých jednadvacet minut na trávníku. Nejprve vsítil šestý gól utkání povedenou dělovkou z úctyhodné vzdálenosti, následně připravil tutovku novému muži Bayeru Jonasi Hoffmannovi a v závěru si díky agresivnímu presinku vybojoval druhou branku v zápase, kterou uzavřel jeho skóre.

Pozitivní ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat. „Od žolíka nemůžete očekávat více," ocenil Hložka německý fotbalový portál Kicker. A chvála pokračovala i nadále. „Hložek se doslova snaží vnutit do základní jedenáctky a velmi výrazně zvýšil své šance na to, aby se do ní o víkendu dostal."

21letý ofenzivní univerzál tak snad dal mírně zapomenout na střelecky nepovedenou letní přípravu, v níž se mu přesně zacílit nepodařilo ani jednou. I proto před ním v zahajovací jedenáctce pohárového duelu dostali na třech pozicích pod hrotovým útočníkem přednost zmíněný Hofmann, talentovaný Florian Wirtz a rychlonohý štírek Amine Adli.

Ani jeden z nich rozhodně nezklamal a všichni se gólově prosadili, takže teoreticky by Hložkovi k posunu v týmové hierarchii nemusel pomoci ani povedený výkon proti outsiderovi v domácím poháru. Jenže pozor. Adli, který proti Ottensenu jednu branku vstřelil a na dvě další přihrál, nebude pro první tři bundesligová kola k dispozici.

V posledním utkání minulé sezony proti Bochumi totiž obdržel po sedmi minutách na place červenou kartu, takže první tři duely nového ročníku bude pouze sledovat z tribuny, jelikož si bude odpykávat distanc. Cesta do základu se tak hned jeví být poměrně vydlážděná...

Jak trenér Leverkusenu Xabi Alonso rébus ohledně skládání sestavy vyřeší, bude jasné až v sobotu, kdy Bayer od 15:30 (zápas vysílá Nova Sport 4) ve svém ligovém otvíráku hostí RB Lipsko, vítěze letošního ročníku německého superpoháru. Kicker ale předesílá, že pokud nedojde k nějaké systémové změně, Hložkovi by úvodní jedenáctka neměla uniknout.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.