Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Král prvním gólem v sezoně pomohl k ukončení výsledkové bídy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen Alexem živ je český fotbalový fanda, zabývající se Králi. Jan Král, jmenovec reprezentačního záložníka, si v barvách belgického Eupenu připsal první branku v sezoně, když svému celku pomohl k vítězství 2:0 nad Charleroi. Vytáhlého stopera navíc ohodnotil portál SofaScore vysokou známkou 8,5. Král tak předčil mimo jiné Adama Gabriela i Jakuba Brabce a stal se nejlépe hodnoceným krajánkem posledního ligového víkendu.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Eupenu Jan Král se raduje z gólu.

Článek

24letý odchovanec Mladé Boleslavi patří Eupenu již od léta 2022. Tehdy opustil Hradec Králové a v Belgii si od něj hodně slibovali. Přece jen, levonozí obránci vždy platili, a stále platí za lukrativní zboží. „Jsme přesvědčeni, že se prosadí a udělá s námi další krok v kariéře. Svým talentem, postavou a tím, jakou hrozbou dokáže být při standardkách, má nejlepší předpoklady z našich stoperů,“ chválil jej generální ředitel klubu Christoph Henkel.

Jenže k naplnění jeho slov tak úplně nedošlo. Král během prvního půlroku naskočil jen do sedmi ligových duelů, postupně vypadl ze sestavy a před jarní částí předcházejícího ročníku se vrátil do Česka, kde na jaře v dresu Jablonce nastoupil devatenáctkrát. „Řekli mi, že bych se nedostával do nominace ani na zápasy. Ale Eupen neberu jako uzavřenou věc, v létě se tam vrátím,“ prohlašoval krátce poté, co bylo potvrzeno jeho hostování na severu Čech.

Fotogalerie

A jak řekl, tak udělal. Proti Charleroi se objevil v základu teprve podruhé v sezoně, a to na typické, levé straně stoperské trojice. K triumfu přispěl nejen tím, že se podepsal pod udržené čisté konto, ale také vítěznou brankou. Krátce před poločasovým hvizdem získal míč v hloubi obranné poloviny, rozehrál protiútok a vyrazil na zteč. Brejk po sprintu přes celou délku hřiště pak vyšperkoval přesným zakončením.

Eupen nakonec ještě jeden gól přidal a po šesti porážkách v řadě konečně dosáhl na kýžený triumf. „Po tak dlouhém období bez bodového zisku se nám hodně ulevilo,“ oddychl si trenér Florian Kohveldt. Jeho svěřenci momentálně okupují desáté místo belgické nejvyšší soutěže, na skupinu o udržení mají ale pouze jednobodový náskok. S šestadvaceti inkasovanými góly navíc disponují vůbec nejpropustnější obranou soupeře, s Králem v sestavě by se jim ale třeba mohlo dařit o nějaký ten kus lépe. Vždyť jeho druhý zápas v základu znamenal i teprve druhý čistý štít v ročníku.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Slovácko - Sparta 1 : 2 přestávka Živě
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.