Hlavní obsah

Lehni a tahej čas, nabádal Nagelsmann svého gólmana. Ubohé a nesportovní, zuří experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strašidelné výsledky týmu před blížícím se domácím Eurem nestačí. Terčem posměchu i kritiky je nově také trenér německé fotbalové reprezentace Julian Nagelsmann. Během přátelského utkání s Tureckem totiž přesvědčil svého gólmana Kevina Trappa, aby předstíraným zraněním tahal čas.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Rozčarovaný německý kouč Julian Nagelsmann během utkání s Tureckem

Článek

Od výpadku ve skupině na MS v Kataru vyhráli Němci jen tři z jedenácti utkání. Během poslední reprezentační pauzy padli 2:3 s Tureckem a 0:2 v Rakousku. A právě kvůli momentu ze druhého střetnutí jsou momentálně k smíchu.

Psala se 49. minuta, Rakousko vedlo 1:0 a po faulu a vyloučení Leroye Saného se připravovalo na velmi dlouhou hru v početní převaze. Němci chtěli za každou cenu vyrovnat, další porážka nepřicházela v úvahu, takže se Nagelsmann rozhodl pro nečekané řešení. Začal pískat a gestikulovat na svého brankáře Trappa, aby předstíral zranění. Dokonce mu jasně naznačil, že problém se má týkat lýtkového svalu.

Podivná a nepříliš vídaná scénka. „To je hrubě nesportovní,“ řekl expert rakouské televize ORF a trenér či někdejší reprezentant Roman Mählich. Trapp zpočátku nechápal, následně se ale svalil na trávník a vyžádal si ošetření. Ano, gólman v té chvíli logicky nemusí za postranní čáru. Němci dostali čas, vystřídali.

„To je pěkně ubohé,“ řekl jasně komentátor ORF Thomas König. Na hřiště naskakuje Julian Brandt, Kai Havertz si od něj bere papírem s taktickými pokyny pro další průběh utkání. Z Mählichova pohledu jde o absurditu, která by měla být potrestána. „Ano, samozřejmě. Tohle bych od německého národního týmu nečekal,“ prohlásil.

Někdo se Nagelsmanna naopak zastává, že jde o pohotové řešení v době, kdy potřeboval nutně překopat rozestavení a hráčům sdělit, s jakými plány se budou snažit nejen bránit, ale případně i smazat hubené vedení Rakušanů.

Vše nakonec přišlo vniveč. Němci padli 0:2 a po ryze sportovní stránce se na jejich výkony valí jedna kritika za druhou. „Chybí nám sebevědomí, což není překvapení, když se podíváte na posledních pár měsíců,“ uvědomuje si Nagelsmann. „Na tréninku fungujeme výborně, ale nedokážeme to bohužel přenést na hřiště,“ doplnil bývalý kouč Bayernu nebo Lipska.

Reklama

Související témata:
Simulace
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.