Hlavní obsah

Lepší umělka na Faerech než terén v Kišiněvě, myslí si Pešír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravu na třetí kvalifikační zápas by český výběr neměl podcenit. Fotbalové reprezentanty čeká v červnu další soupeř v kvalifikaci na EURO 2024, kterým budou Faerské ostrovy. Manažer české fotbalové reprezentace Tomáš Pešír se v pořadu Přímák na webu Sport.cz vrátil k nepovedenému utkání proti Moldavsku, které navzdory vysokým očekáváním skončilo remízou 0:0. Za jednu z příčin selhání označil špatný stav kišiněvského trávníku. To na Faerských ostrovech čeká na reprezentanty něco jiného, hrát se bude na umělém povrchu a Šilhavého výběr se na to podle Pešíra musí důkladně připravit.

V červnovém kvalifikačním zápase na EURO 2024 čekají českou reprezentaci Faerské ostrovy. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Český výběr je v podobné pozici, jako během kvalifikace na MS 2010. Tehdy ve skupině také čelil papírově hratelným soupeřům Slovinsku, Slovensku, Severnímu Irsku, Polsku a San Marinu, postoupit se mu ale nepodařilo. Další zaváhání již nepřichází v úvahu a postup na mistrovství Evropy je podle moderátora pořadu Aleše Svobody povinností. „Za skupinu, která nám byla vylosována, jsme byli rádi, byly tam mnohem složitější skupiny. Na druhou stranu v našich médiích se trochu zapomíná na Albánii, což není vůbec špatný manšaft. Chceme samozřejmě na EURO, ale některé zápasy nebudou lehké," hodnotí střízlivě situaci Pešír.

Co se týče přípravy na nadcházející souboj s Faerskými ostrovy, manažer reprezentace nic nepodceňuje a přiznává, že už před několika týdny se na souostroví byl podívat. „Zažil jsem tam všechna roční období během dvou hodin. Hlavně je tam umělá tráva, to bude specifické," nastiňuje tamní podmínky bývalý reprezentant do 21 let. Právě terén byl jedním z faktorů, které zasáhly do nepříliš povedeného utkání s Moldavany. Pešír v Přímáku vypráví o tom, že hřiště se v Kišiněvě zavlažovalo až několik málo hodin před zápasem, což hráčům jistě znepříjemnilo hru.

Foto: ČTK/AP

Čeští fotbalisté Jakub Brabec a Tomáš Čvančara během utkání na půdě Moldavska.

„Musíme to hodit za hlavu, nic jiného se dělat nedá. Vezmeme s trenéry na příští reprezentační sraz ty nejlepší hráče, jací v tu chvíli budou, a pojedeme na plné pecky odehrát zápas proti soupeři, kterého máme v kvalifikaci. Nechci o Faeřanech určitě říkat, že by byli slabí, může zkreslovat, že jsme je porazili v ne úplně nejlepší sestavě v Olomouci, tohle bude ale úplně jiný zápas," konstatuje Pešír a dodává, že tři body z Faerských ostrovů budou pro Šilhavého výběr bez diskuze povinností.

O přípravě na umělém trávníku pak manažer nepochybuje: „Ač to bude hráčům nepříjemné, budeme muset trénovat na umělce. Předpokládám, že to tak trenéři budou chtít. Myslím, že umělka s dlouhým vlasem bude lepší než trávník v Kišiněvě," dodává bývalý fotbalový útočník. „Já věřím, že kluci na Faerech zaberou, ale na umělce je to úplně jiný sport, doplňuje Pešíra fotbalový novinář a bývalý hráč Bohemians Robert Neumann, který s úsměvem přiznává, že za svých fotbalových dob ještě hrával na škváře.

Reklama