Hlavní obsah

Barcelona by musela mít nejhorší den a my naopak nejlepší, ví plzeňský Kolář

Před tuctem dnů si mohl v dresu reprezentace na vlastní kůži vyzkoušet, co dokáží španělští fotbalisté a jaké lekce jsou schopni soupeřům udílet. Ve středu narazí plzeňský Daniel Kolář na barcelonském Nou Campu na ještě vyšší extratřídu, neboť vítěz Champions League pozvedl fotbal do nadoblačných sfér. A dost možná, že hru z jiného světa bude mít chuť předvést v dalším utkání základní skupiny Ligy mistrů i Plzni a právě Danielu Kolářovi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Španěl Xabi Alonso (vlevo) v souboji s Danielem Kolářem. Jasně že španělskýn player měl navrch.

Článek

Jak se vůbec těšíte na Barcelonu, která je podle shodného mínění ještě lepší než španělský národní tým?

Těším.

Dost lakonická odpověď. To vás nezpražila ani letenská lekce? Jaká to pro vás vůbec byla fotbalová škola?

Obrovská. Ale nejen pro mě, pro všechny hráče, kteří ji podstoupili. Španělé nám ukázali, proč jsou mistry světa a Evropy a proč vládnou světovému fotbalu. O to víc se těším do Barcelony, protože v konfrontaci s ní se utkáme nejen se španělskými fotbalisty, ale vlastně s nejlepšími hráči z celého světa.

Plzeňský Daniel Kolář se na Barcelonu těší.foto: Právo/Jan Handrejch

Cožpak vám nenahání hrůzu? Vždyť od španělské reprezentace jste dostali dva góly a na Nou Campu to může s Plzní dopadnout mnohem hůř?

Tohle pomyšlení mně pochopitelně hrůzu nahání, ale přesto se na středeční utkání těším. A spoluhráči také. Jsme realisty, ale nálada panuje dobrá.

Myslíte, že jste v Barceloně schopni sehrát důstojnější roli, než česká reprezentace? Že budete odvážnější, alespoň do jedné dvou šancí se dostanete a pokusíte se o aktivní hru?

I v nároďáku jsme chtěli být odvážní dopředu, ale prostě to nešlo. Takže před vystoupením na Nou Campu si troufám říci jen to, že oni budou hrát s balónem a my budeme jen běhat. Nebudeme jediní, kdo na jejich stadionu takhle dopadne. Osobně nevěřím, že bychom si vypracovali několik šancí a dali dva tři góly.

Má vůbec Barcelona nějakou slabinu?

Na to by měl odpovědět spíše trenér, ale já sám moc slabin nevidím.

Takže poté, co jste si Španěly sám osobně osahal, asi nevěříte, že by se dalo Barceloně a jejímu fotbalu nějakým způsobem čelit...

Moc se jí čelit nedá, protože je ve fotbalovém světě naprosto bezkonkurenční. Musela by mít svůj nejhorší den a my naopak nejlepší, aby se nějaká naděje zrodila.

Dost pesimistické vyhlídky...

Musíme být realisty a podívat se pravdě do očí. Barcelona a Plzeň, to jsou dvě úplně jiné dimenze. Vždyť španělský velkoklub je úplně jinde než většina klubů na světě. Jeho fotbalu se strašně těžko čelí, což ale neznamená, že si jedeme na Nou Camp pro nějaký příděl. Budeme bojovat a chtít dokázat, že také něco umíme.

Trenér Vrba nechtěl za nic na světě vyslovit výsledek, s nímž by byl spokojen. Vy si troufnete?

Ne, také ho říkat nebudu.

A hráče, s nímž byste si chtěl po utkání vyměnit dres, už vytipovaného máte?

Všichni mluví o Messim, ale já žádného plejera Barcelony vybraného nemám. Směním ho s kýmkoli, stačil by mně Villa.

Reklama

Související témata: