Hlavní obsah

Alves: Slíbil jsem Neymarovi, že se v téhle soutěži zase setkáme. PSG si troufá

Paříž/Praha

Že by mělo být v trapu 222 miliónů eur, které katarští šejkové zaplatili loni v létě za Neymara? Že by bez hvězdného Brazilce, který se v ligovém duelu s Marseille zranil, v sobotu se podrobil operaci nártní kůstky a v dnešní osmifinálové odvetě Ligy mistrů bude absentovat, měl být i letos pohřben sen o tom, že Paris SG už ve fotbalovém světě něco znamená? „Právě naopak. Musíme i bez něho dokázat, že po všech velkých investicích už je z nás tým velkého formátu,“ oponuje před konfrontací s Realem Madrid (od 20:45, vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz) Neymarův krajan Dani Alves.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Výraz i gesta obránce PSG Daniho Alvese před odvetou osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid značí jediné: pařížský celek si na obhájce trofeje věří.

Článek

Před rokem to byl právě Neymar, kdo na scéně Champions League inspiroval a strhl Barcelonu k senzačnímu obratu v osmifinále proti Paris SG.

Teď se čekalo, zda svede totéž ve francouzských, nebo chcete-li katarských službách. Kouč Paris SG Unai Emery na něho spoléhal, spoluhráči také.

Jenže hvězdný Brazilec večer k odvetě v Parku princů nevyrukuje a manko z prvního prohraného osmifinále (1:3) smazávat nebude.

„Samozřejmě že jeho nepřítomnost je v šatně cítit," přiznává Alves. "Je ale na nás, abychom dokázali, že všechno není jen o penězích. Buď můžeme naříkat a plakat, že jsme o takového hráče přišli, nebo si s tím poradit. Já volím druhou možnost. Mužstvo také."

Poradit si s dvoubrankovou ztrátou z prvního střetnutí na Santiago Bernabéu není zase až takovou utopií, jak by se snad mohlo zdát.

„Naopak, jde o obrovskou motivaci. Zvláště, když proti sobě máme držitele trofeje. Už v prvním zápase jsme mohli udělat krok k tomu, abychom přes něho přešli. Měli jsme herně navrch, připravili si i gólové šance," připomínal Alves hlavně první poločas odvíjející se víceméně v režii francouzského mistra.

„Tentokrát musíme vydržet celých devadesát minut, abychom Real vyřadili."

Ostatně, brazilský legionář Dani Alves to svému krajanovi Neymarovi slíbil.

„Mluvíme spolu prakticky každý den a řekli jsme si, že se v této soutěži ještě znovu setkáme," naznačil, že vzhledem k předpokládané délce Neymarovy léčby myslí Paris SG letos v Lize mistrů hodně vysoko. Vždyť rekonvalescence nejdražšího hráče planety je odhadována na tři měsíce, takže kdyby stihl finále Champions League, šlo by o malý zázrak.

„Chceme změnit historii. Ostatně, to byl hlavní důvod, proč jsem do Paříže přišel. Být součástí historie, to je něco, co si nemůžete koupit. Proto teď nesmíme přemýšlet nad tím, že proti sobě máme Real a hrajeme bez Neymara, ale musíme to udělat a věřit, že to dokážeme," vykládal čtyřiatřicetiletý brazilský obránce, která má za sebou osm let ve službách Barcelony, největšího rivala Realu.

Reklama

Související témata: