Hlavní obsah

Ancelottimu remíza stačila, Benfiku prý ovšem mohli porazit

Zatímco AC Milán středeční remízou 1:1 na půdě Benfiky Lisabon v rámci 5. kola Ligy mistrů slavil postup do další fáze, portugalský klub se bude upínat k poslednímu utkání, aby si zajistil účast v jarních bojích Poháru UEFA. „Střetli jsme se s nejlepším mužstvem na světě, který má ve svém týmu nejlepšího hráče na světě,“ polichotil na adresu brazilce Kaká španělský trenér Benfiky José Antonio Camacho.

Článek

V utkání na portugalské půdě se ujali vedení díky gólu Andrea Pirla v 15. minutě hosté, ovšem konečnou podobu výsledku stanovil o pět minut později fotbalista Benfiky Maxi Pereira. „Myslím, že fanoušci vypozorovali, že jsme hráli dobře, protože moji hráči chtěli vyhrát,“ řekl na stránkách goal.com bývalý trenér španělského národního týmu a současný trenér Benfiky.

„Jsme trochu roztrpčení. Pro to, co jsme v této soutěži dokázali, bychom měli jít dál. Z mého pohledu nebyl fotbal spravedlivý k Benfice,“ dodal posmutněle lisabonský kouč. „Kdyby Liga mistrů startovala teď, určitě bychom postoupili do další fáze,“ pronesl na závěr suverénně Camacho.

V mnohem pozitivnějším smyslu hovořil po utkání trenér milánského týmu, když ho těšil fakt, že se AC podařilo zajistit postup do jarní části Ligy mistrů. „Dařilo se nám v prvním poločase, ovšem v tom druhém jsme se trochu trápili. Nakonec jsme mohli v závěru vyhrát,“ řekl trenér AC Milán Carlo Ancelotti.

Koeman chce s Valencií uspět v Poháru UEFA

Ačkoliv včerejší bezbrankovou remízou fotbalisté Valencie proti Schalke 04 ztratili šanci na postup ze skupiny, jejich trenér Ronald Koeman nevěší hlavu a vidí možnost úspěchu v Poháru UEFA.

„Doufejme, že se nám podaří dostat do Poháru UEFA. Jestli ano, budeme pokračovat v tom, abychom ze sebe vydali v této soutěži to nejvíc,“ slibuje španělským fanouškům holandský trenér Koeman.

Reklama

Související témata: