Hlavní obsah

Ano, ano, ano! Bývalý plzeňský kanonýr slavil výhru Viktorie, klub je blíž balíku milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohl být u toho a užívat si euforii přímo na zeleném pažitu. Útočník Jean David Beauguel to ale ve Viktorii Plzeň po sezoně dobrovolně zabalil a zmizel. Českému mistrovi a bývalým parťákům dál drží palce, což dal najevo před zápasem třetího předkola Ligy mistrů proti Šeriffu Tiraspol, stejně jako po jeho skončení, kdy se na dálku radoval z vítězství 2:1. Plzeň je tak zase o krok blíž k vysněnému postupu do základní skupiny Ligy mistrů a také potřebným milionům do klubové kasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň během mistrovských oslav.

Článek

Plzeň na startu sezony výsledkově řádí. Vyhrála v Helsinkách, následně HJK smázla i na domácím hřišti. A bylo jasné, že minimálně základní skupina Konferenční ligy Viktorii nemine, stejně jako suma převyšující 70 milionů korun. Jenže to je úřadujícím českým mistrům viditelně málo. Tým trenéra Michala Bílka vyhrál i úvodní zápas třetího předkola, když v Moldavsku vyhrál na Šeriffem Tiraspol 2:1.

Palce Viktorii držel na dálku i její někdejší kanonýr Jean.David Beauguel. „Hodně štěstí kluci," napsal před výkopem na svém twitterovém účtu. A západočeský tým se činil, když si do odvety vybudoval slibný náskok 2:1. „Ano, ano, ano," radoval se urostlý útočník i po závěrečném hvizdu z úspěchu kamarádů.

Dobrá nálada tryskala jistě i v táboře Západočechů. Když zvládnou domácí odvetu s Tiraspolem, bude mít Plzeň jistý postup do Evropské ligy a tím i dalších 122 milionů korun, což se českému mistrovi náramně hodí, když už klub nenašel nového investora. A to by zdaleka nebyl ohledně finanční injekce konec.

Pokud se ale vedení Viktorie podívá i na další los soutěže, zavřená by nemusela být ani brána do samotné Champions League a k dalšímu milionovému pokladu. Viktorii by totiž čekal úspěšnější z dvojice Ferencváros - Karabach, tedy žádný z věhlasných soků ze západní Evropy. Na tyto úvahy je ale ještě brzy, což dal najevo i kouč Michal Bílek.

"O dalším předkole vůbec teď nechci přemýšlet. Nyní budeme ještě plní dojmů z tohohle zápasu, pak se budeme připravovat na odvetu. O tom, co bude za 14 dní, teď vůbec nepřemýšlíme," naznačil. Respekt k soupeřům je na místě. Je ale jasné, že plzeňský sen o Lize mistrů pořád žije.

Reklama