Hlavní obsah

Atlétiku Madrid chodí před zápasem v Marseille výhružné dopisy

MADRID

Atlétiku Madrid chodí výhružné zprávy před zápasem fotbalové Ligy mistrů na půdě Olympique Marseille, který se bude hrát za týden. Většina z více než stovky e-mailů a faxů podporuje fanouška francouzského celku Santose Mirasierru, který je kvůli výtržnostem z říjnového duelu v Madridu ve vazbě ve španělském vězení.

Článek

Některé dopisy psané ve francouzštině, španělštině a angličtině vyhrožují násilím vůči Atlétiku i jeho fanouškům, kteří 9. prosince dorazí na zápas v Marseille. Objevily se i hrozby smrtí.

Mirasierra je obviněn z narušování veřejného pořádku a napadení policisty, za což pro něj španělská prokuratura požaduje osmiletý trest. Rozsudek by měl padnout ve středu. V některých dopisech se objevila výhružka, že bude zabito osm fanoušků Atlétika, jeden za každý rok vězení pro Mirasierru.

Vedení klubu, jehož barvy hájí i český reprezentační kapitán Tomáš Ujfaluši, své příznivce varovalo před cestou do Marseille. Před říjnovým duelem v Madridu se v ulicích španělské metropoli střetli hostující fanoušci s policií, kvůli čemuž muselo Atlético odehrát zápas s PSV Eindhoven za zavřenými dveřmi.

Před posledním kolem základní skupiny Ligy mistrů má už španělský celek jistý postup do osmifinále a bude s Liverpoolem na dálku bojovat o první místo ve skupině. Marseille stejně jako Eindhoven usiluje o třetí místo zaručující účast v Poháru UEFA.

Reklama

Související témata: