Hlavní obsah

Barcelona? Z PlayStationu soupeřem! Pro Slavii minimálně zápas desetiletí

Praha

Pustili se do porce, o níž se může dalším ligovým týmům jen zdát. Fotbalisté pražské Slavie budou muset mezi reprezentačními přestávkami zvládnout sedm zápasů během 21 dnů. Narazí během ní třeba na Plzeň, hned dvakrát na Baník. A tuplovanou dávku si střihnou také s Barcelonou v Lize mistrů. „Když se hned po zápase s Příbramí na tabuli rozsvítí, že příštím soupeřem v Edenu je Barcelona, pochopíte, jak velká událost se blíží. Minimálně zápas desetiletí,“ usmívá se trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vincent West, Reuters

Barcelona nastupuje!

Článek
Fotogalerie

Je lepší zahrát si s Messim, který už vyléčil zranění a zase dává góly, nebo narazit na Barcu bez něj? Kouč sešívaných nemá žádné pochybnosti.

„Já doufám, že Messi nastoupí. Přál bych si, aby hráli v nejsilnějším složení, když už máme možnost. Chci, aby lidi hvězdy viděli. Jestli budou hrát Griezmann, Suárez, Messi, Busquets, Pigué a další, budu jen rád," těší se Jindřich Trpišovský.

Ve skupině se už poměřili se s Interem a Dortmundem. Ale Barcelona je ještě víc.

„Na její tým koukáte celý život v televizi, maximálně si za ně zahrajete na PlayStationu. A teď budete hrát proti nim. Hráči odpoledne před Příbramí hodně sledovali jejich zápas na Eibaru, to s jiným soupeřem většinou nedělají," poukazuje trenér.

Zápas už není jen na konzolích

Sešívaní v sobotu Příbram po velkém trápení 3:1 porazili, Barcelona vyhrála v Eibaru 3:0.

„Příprava je pro nás jednodušší, protože její hráče všichni známe. Jsem rád, že máme tým z úplně nejvyššího levelu, co existuje. Zápas s ním je realita, už není jen na konzolích," usmívá se Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání s Příbramí.

Příprava na Barcelonu bude každopádně delší a náročnější než na Příbram. „Mají fantastické individuality. Způsob jejich zakončení jsem ještě nestudoval, zatím jsem zkoumal Příbram. Teď přijde Barcelona a hráčů, kteří mohou dát gól, je vážně moc. Já se na ně připravím," těší se brankář Ondřej Kolář.

Hvězdné týmy je baví

Messiho a spol. není na druhou stranu třeba tak detailně zkoumat.

„Doma hodně koukám na fotbaly, Barcelona je jeden z nejlepších týmů na světě, takže její hvězdy vidíme. Máme hodně hráčů nakoukáno už jen proto, že nás takové týmy baví," přidává se záložník Tomáš Souček.

„Mám hodně rád hlavně anglickou ligu, ale ze Španělska je sleduji spolu s Realem. Barcelona je asi nejatraktivnější," srovnává reprezentant.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články