Hlavní obsah

Bayern uhlídal Lewandowského a přidal druhou výhru! Slaví i Schick s Hložkem

Aktualizováno

Zatím bezkonkurenčně postupuje fotbalovou Ligou mistrů v plzeňské skupině C mnichovský Bayern. Bavorský velkoklub k výhře 2:0 na hřišti milánského Interu přidal v úterý další úspěch, stejným výsledkem se rozešel s Barcelonou a s plným počtem bodů vévodí tabulce. Katalánci mají tři body stejně jako Inter Milán po výhře 2:0 v Plzni. Leverkusenu s českými reprezentanty Adamem Hložkem a Patrikem Schickem v základní sestavě se doma podařilo dvěma góly v závěru utkání zdolat Atlético Madrid rovněž 2:0 a Bayer si ve druhém kole skupinové fáze připsal první body. Liverpool v závěru vybojoval výhru 2:1 nad Ajaxem.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Lucas Hernández slaví gól Bayernu v síti Barcelony.

Článek
Fotogalerie

Šlágr mezi Bayernem a Barcelonou nabídl velký návrat útočníka Roberta Lewandowského, jenž před sezonou opustil bavorský celek po osmi letech. Hvězdný kanonýr měl v první půli dvě velké šance a Barcelona byla lepším týmem, po pauze se ale role otočily.

Bayern rozhodl dvěma slepenými góly v 50. a 54. minutě. Nejprve se trefil po rohu Hernández a druhý zásah přidal po individuální akci Sané. Po hodině hry trefil Pedri tyč, Katalánci už ale utkání nezdramatizovali. Bayern porazil Barcelonu popáté za sebou.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Kanonýr Barcelony Robert Lewandowski (vlevo) v souboji s Marcelem Sabitzerem z Bayernu.

Schick s Hložkem nastoupili společně v základní sestavě podruhé za sebou a krátce po přestávce mohli oba otevřít skóre. Nejprve Schick trefil břevno a Hložek z následné dorážky poslal míč hlavičkou do tyče. Leverkusen se přesto nakonec na čtvrtý pokus dočkal premiérové domácí výhry v sezoně. V 84. minutě rozhodl Andrich a vzápětí přidal pojistku Diaby. Hložek vystřídal v 69. minutě, Schick minutu před koncem základní hrací doby.

Stoprocentním lídrem skupiny B jsou Bruggy, které uspěly překvapivě vysoko 4:0 v Portu. Skóre uzavřel norský útočník Antonio Nusa, jenž se ve věku 17 let a 189 dní stal nejmladším střelcem při debutu v Lize mistrů.

Liverpool poslal do vedení Salah, ve 24. minutě ale srovnal nekompromisní ránou pod břevno Kudus. Reds prohráli před týdnem 1:4 v Neapoli a dlouho to vypadalo, že neuspějí ani v druhém duelu skupiny, v 89. minutě ale vysvobodil favorita hlavou Matip. Kouč Jürgen Klopp vyhrál i páté utkání proti Ajaxu v milionářské soutěži.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Steven Berghuis z Ajaxu padá po střetu s liverpoolským Fabinhem.

Sporting Lisabon zvládl i druhé utkání, o výhře 2:0 nad Tottenhamem rozhodl dvěma góly v závěru. V 90. minutě se trefili střídající Paulinho a v nastavení Arthur Gomes.

Portugalský celek navázal na úvodní triumf na hřišti Frankfurtu, navíc stále neinkasoval. Tottenham naopak po domácí výhře nad Marseille poprvé ztratil. V druhém utkání skupiny D prohrála Marseille 0:1 s Frankfurtem.

Doufali jsme, že Interu víc zatopíme, litují hráči Viktorie PlzeňVideo: Sport.cz

Fotbalová Liga mistrů - 2. kolo:
Skupina A:
Liverpool - Ajax Amsterdam 2:1 (1:1)
Branky: 17. Salah, 89. Matip - 27. Kudus. Rozhodčí: Dias (Portug.).
Skupina B:
Bayer Leverkusen - Atlético Madrid 2:0 (0:0)
Branky: 84. Andrich, 87. Diaby. Rozhodčí: Oliver (Angl.).
FC Porto - FC Bruggy 0:4 (0:1)
Branky: 15. Jutglá z pen, 47. Sowah, 52. Skov Olsen, 89. Nusa. Rozhodčí: Sidiropulos (Řec.).
Skupina C:
Bayern Mnichov - FC Barcelona 2:0 (0:0)
Branky: 50. Hernández, 54. Sané. Rozhodčí: Makkelie (Niz.).
Utkání Plzeň - Inter Milán najdete ZDE.
Skupina D:
Sporting Lisabon - Tottenham 2:0 (0:0)
Branky: 90. Paulinho, 90.+3 Arthur Gomes. Rozhodčí: Jovanovič (Srb.).
Olympique Marseille - Eintracht Frankfurt 0:1 (0:1)
Branka: 43. Lindström. Rozhodčí: Sánchez (Šp.).

Reklama