Hlavní obsah

Plzeň - Inter 0:2Fantom Džeko. Plzeň v deseti neměla proti Interu nárok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Gól vyhlášeného kata Plzně Edina Džeka započal cestu Viktorie ke druhé porážce ve skupině Ligy mistrů. Po prohře 1:5 v Barceloně padl český mistr v úterý v Doosan Aréně s milánským Interem 0:2. Poté, co v 60. minutě dostal červenou kartu Bucha, přidal druhou branku Italů Dumfries.

Doufali jsme, že Interu víc zatopíme, litují hráči Viktorie Plzeň Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Plzeň začala hodně opatrně, možná ještě víc než před týdnem na Camp Nou. Před hostujícího gólmana Onanu se prakticky nedostávala. Přežila přímý kop z hranice šestnáctky i několik rohů, ve 20. minutě ale už prohrávala.

A gól jí nedal nikdo jiný než Džeko, který s přehledem obstřelil Staňka. Pro bosenského útočníka to byla už desátá branka do sítě Viktorie, proti které stál podeváté v kariéře. Góly jí sázel předtím v dresech Manchesteru City (2), AS Řím (6) a jako teenager za Teplice v české lize (1).

Fotbalový svátek v Plzni. Fanoušci si užívají Ligu mistrůVideo: Sport.cz

První hrozbou pro hosty byl střelecký pokus Sýkory z 18 metrů, který však skončil nad. Do přestávky mohlo být pro Západočechy ještě hůř. Nejprve Barella našel v pokutovém území Mchitarjana, který pohotově pálil z otočky. Staněk ránu ztlumil do rukavic. Před pauzou pak plzeňský gólman vychytal Džekův brejk, následnou dorážku Mchitarjana z osmi metrů zastavil těsně před brankovou čárou kapitán Hejda.

Foto: Sofascore.com

Statistika utkání Plzeň - Inter Milán.

Zkraje druhé půle čaroval Staněk dvakrát po sobě. Fantasticky lapil hlavičku Gosense, vzápětí Jemelka zblokoval pokus Škriniara. Krátce poté se balon dostal k Džekovi, Staněk vytáhl další výtečný zákrok.

Džeko prokázal svoji extratřídu, těžko se brání, přiznávají Viktoriáni po prohře s InteremVideo: Sport.cz

Ačkoli se český mistr přece jen víc tlačil do ofenzívy, žádnou šanci si nebyl schopný připravit. Jeho snahu o vyrovnání navíc utnul po hodině hry Bucha. Poté, co přišel zbytečně o míč, fauloval ostře Barellu. Hlavní rozhodčí původně udělil plzeňskému záložníkovi žlutou kartu, po zhlédnutí situace na videu ale vytáhl rovnou červenou.

Zápas se poté dohrával a bylo pouze otázkou, jestli Inter přidá další gól. Stalo se tak záhy, kdy se po rychlé akci prosadil vynikající Dumfries. Západočeši doma v evropských pohárech prohráli po poprvé od podzimu 2018, kdy podlehli 0:5 Realu Madrid.

2. kolo fotbalové Ligy mistrů - skupina C
Viktoria Plzeň - Inter Milán 0:2 (0:1)
Branky: 20. Džeko, 70. Dumfries. Rozhodčí: Schärer - Zogaj, Erni - San (video, všichni Švýc.). ŽK: Sýkora, Kalvach, Jemelka - Bastoni, Gagliardani. ČK: 61. Bucha (Plzeň). Diváci: 11.252 (vyprodáno).
Plzeň: Staněk - Hejda, Pernica, Jemelka - Havel (76. Holík), Kalvach (76. N'Diaye), Bucha, Vlkanova (84. Čermák), Sýkora (71. Jirka) - Chorý (72. Bassey), Mosquera. Trenér: Bílek.
Inter: Onana - Škriniar, Acerbi, Bastoni (64. D'Ambrosio) - Dumfries, Barella (72. Gagliardani), Brozovič (84. Asllani), Mchitarjan (72. Calhanoglu), Gosens - Džeko, Correa (72. Martínez). Trenér: Inzaghi.
Výsledky ostatních zápasů 2. kola LM najdete zde >>>
Oznámkujte výkon fotbalistů Plzně v utkání s Interem Milán (jako ve škole 1-nejlepší, 5-nejhorší).
1
6,6 %
2
2,6 %
3
8,2 %
4
10,9 %
5
71,7 %
Celkem hlasovalo 1727 čtenářů.

Reklama

Související témata: