Hlavní obsah

Bílek po Bayernu: Druhá půle byla skvělá, tohle jsme potřebovali jako sůl!

Ve 35. minutě byl na infarkt, Plzeň s Bayernem prohrávala 0:4. Po středečním zápase Ligy mistrů si ale trenér Viktorie Michal Bílek užíval děkovačku s fanoušky, jeho tým po přestávce díky skvělému výkonu vstřelil dva góly. Z trávníku odešel se ctí (prohra 2:4). „Druhá půle byla z naší strany skvělá. Jsem rád, že se kluci nepoložili a takhle se zvedli," těší Bílka.

Druhou půli jsme potřebovali jako sůl, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

 
Článek

Čím si vysvětlujete dva rozdílné poločasy?

Věděli jsme, že Bayern je špičkový tým, hlavně v útoční fázi má vynikající hráče. Nám dělal problém jejich pohyb, soupeř dával góly snadno. První půle byla velká nepříjemnost. Cením si, že se mužstvo nepoložilo, druhou půli odehrálo výborně.

Když to bylo 0:4 a měl jsem jít na hřiště, nechtělo se mi, ale nakonec to dopadlo jinak, těší Jana KlimentaVideo: Sport.cz

Stála za obratem změna rozestavění na pět obránců?

Udělaly jsme tři změny. I vynuceně. Kopic odstoupil kvůli zranění, o přestávce museli střídat Jemelka s Havlem. A změnili jsme rozestavění. Druhý poločas byl výtečný, vyhráli jsme ho dva nula.

Na výrazném zlepšení se podílel také útočník Kliment, autor druhé branky, kterého chválil kouč Bayernu Nagelsmann.

Souhlasím, odehrál vynikající poločas. Má vynikající pohyb a výběr místa v pokutovém území. Gól, který dal, nevstřelil z jednoduché pozice. Poradil si s ní skvěle. Jsem rád, že je po zranění zpátky.

Neříkáte si, že by utkání vypadalo jinak, kdybyste hráli s pěti obránci a tak aktivně i v první půli?

My jsme ale do zápasu aktivně vstoupili. Jenže hned z první vážnější akce jsme inkasovali. Měli jsme ale problém i v době, kdy jsme byli vzadu zformovaní. Druhý poločas byl podstatně lepší. Je otázkou, kdybychom na pět obránců hráli od začátku, jestli by byl výsledek lepší. Možná ano, možná ne. To jsou jen kdyby.

Co si říká trenér, když jeho tým po půlhodině prohrává o čtyři góly?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bayernu se radují z gólu proti Plzni.

Je to samozřejmě nepříjemné. Podobná situace byla i v Mnichově, také tam jsme inkasovali v první půli čtvrtý gól. Jen nebyl pro ofsajd uznaný. O to víc mě těší, že kluci druhou půli odehráli takovým způsobem. Kromě gólů jsme měli další situace, které brankou zaváněli.

Podali jste výkon na hranici možností?

Porazit v jednom poločase Bayern je pro nás obrovské povzbuzení. Jsem moc rád, že jsme druhou půli zvládli nadstandardně výsledkově, herně i fyzicky. Potřebovali jsem takovou druhou půli jako sůl, abychom nebyli moc dole. Potřebovali jsme si zvednout sebevědomí. Povedlo se.

Jak vypadají zranění Kopice, Jemelky a Havla směrem k nedělnímu ligovému duelu v Jablonci?

Kopic má problémy s lýtkem, což je jiné zranění, než se kterým se potýkal nedávno. Předtím měl natažený stehenní sval. Jemelka má problémy s ramenem, Havel má pohmožděná žebra, špatně se mu dýchalo. Ani jeden z nich nevypadá dobře, což je nepříjemné.

Reklama