Hlavní obsah

Bookmakeři jsou opatrní, sázkaři Spartě věří, expert tipuje remízu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká příležitost. Fotbalová Sparta si do odvety o postup do posledního předkola Ligy mistrů přivezla z Kodaně nadějný výsledek. Ač měli Dánové více šancí a dvakrát nastřelili brankovou konstrukci, zápas skončil remízou 0:0. Svěřenci trenéra Priskeho jsou v dobré pohodě, o víkendu si s chutí zastříleli v Jablonci, kde vyhráli 5:1, a doufají, že si střeleckou fazonu přenesou i do odvety s Kodaní. Mírnými favority jsou na Letné domácí v kurzu 2,24:1. Na remízu je kurz 3,36:1 a na výhru Kodaně 3,35:1. Letenští jsou i favority na postup v kurzu 1,59:1, na Kodaň je kurz 2,22:1.

Penalty? Speciálně je netrénujeme, je to hlavně věc mentality, říká před odvetou s Kodaní Brian PriskeVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparta zabojuje za celý český fotbal o závěrečné předkolo Ligy mistrů. Po bezbrankové remíze v Kodani musí doma vymyslet něco víc, aby mohla pomýšlet na postup. Bookmakeři dávají do hry kurz, který sice říká, že Sparta postoupí, ale říkají to velmi opatrně, protože zároveň je ve hře kurz na postup Kodaně.

„V prvním zápase Sparta nasadila obezřetnou taktiku, která jí vyšla, ale velké šance domácí Kodaně jsou pro odvetu varováním. Ukopat postup na defenzivní notě nemůže proti Kodani vyjít," tuší Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

„Český mistr bude mít k dispozici výhodu domácího prostředí i fakt, že kouč Priske o víkendu pošetřil drtivou většinu opor. Hráli jen ,nepostradatelní' Sörensen a Kairinen, kteří jsou nejdůležitějšími hráči týmu. Sparta nebyla v Dánsku lepším týmem, ale potvrdila si, že defenziva Kodaně má své mezírky," předesílá Roman Kovařík, expert sázkové kanceláře Fortuna.

Tlak kvůli velkým penězům v Lize mistrů? Stejné jako v lize, i tam jsme vždy pod tlakem, zní ze SpartyVideo: Sport.cz

„Díky rychlosti a technické vyspělosti ofenzivního trojzubce (Haraslín - Kuchta - Birmančevič) si nějaké šance vytvoří i tentokrát. Mužstvo si zároveň může pomoci standardkami, což ale platí i naopak. S týmem se sehrává úspěšně gólman Vindahl, který hlavně na severu Evropy předvedl své kvality a ukázal, že je brankářem, který umí chytit něco navíc," dodává Kovařík.

„Na výhru Sparty jsme zatím přijali 59 % vkladů. Většina tipérů tedy věří, že ji požene kupředu domácí prostředí a uspěje," říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

Mezi sázkami na postup registruje Tipsport více (55 %) těch, které věří Kodani. „To je ale ovlivněno i tím, jak sázkaři tipovali postup už před první zápasem v Kodani. Po odvetě se šance překlopily na stranu Sparty, což vnímají i sázkaři," vysvětluje Urbanec.

„Důležitost odvety každopádně může hráčům obou celků svazovat nohy a mělo by se hrát opatrně ze zabezpečené obrany. Taková taktika pak příliš nenahrává brankám, duel by mohl být jako před týdnem vyrovnaný. Možná o to více, že Sparta bude mít v zádech zaplněnou Letnou a její výkon by měl jít o něco nahoru. Remíza každopádně nikoho nepřekvapí, prodloužení pak rozhodne mentální připravenost," myslí si Kovařík.

„Pro řadu sázkařů by nebyla překvapením další remíza, na kterou Chance přijala 10 % náběrů. Na to, že i tato konfrontace skončí 0:0, vypsali bookmakeři kurz 9,7:1. Sázkaře, kteří vidí větší kvality v týmu hostů, láká kurz na výhru Kodaně, na kterou jsme přijali 31 % vkladů," dodává Světlíková.

Reklama