Hlavní obsah

Dusno Dánům nevadí. Tady jde jen o jedno, říká kouč Kodaně a chválí Letnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Prahy dorazili s jasným cílem. „Nejdůležitější je pro nás šance zahrát si základní skupinu. Jen o to tady jde," hlásí trenér Kodaně Jacob Neestrup před odvetou 3. předkola Ligy mistrů proti Spartě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér FC Kodaň Jacob Neestrup na tiskové konferenci před odvetou 3. předkola Ligy mistrů proti Spartě.

Článek

Do Česka se po krátké deštivé odmlce vrátily tropy. V úterý večer by podle aktuálních předpovědí mělo být v hlavním městě až třicetistupňové vedro a dusno. „To je pozitivní," má jasno Neestrup.

Ještě větší horko bude v epet Areně. Vyprodaný stadion požene Spartu za vítězstvím, pozadu jistě nezůstanou ani dánští fanoušci. Půjde zkrátka o oslavu fotbalu, kde na konci bude jeden tým slavit postup do 4. předkola Ligy mistrů, druhý spadne do stejné fáze Evropské ligy.

„Stadion je v luxusním stavu, působí na nás všechny velmi dobře. Už se nemůžeme dočkat úvodního hvizdu," praví Neestrup a zdůrazňuje, že Kodaň přicestovala do Prahy sebevědomá a rozhodně připravená jít dál.

Penalty? Speciálně je netrénujeme, je to hlavně věc mentality, říká před odvetou s Kodaní Brian PriskeVideo: Sport.cz

Týden stará remíza 0:0 z Dánska dává oběma celkům stejné šance. V Kodani zahazovaly velké příležitosti oba mančafty a není vyloučeno, že duel dospěje do prodloužení či dokonce penaltového rozstřelu. „Postavili bychom určitě zkušené hráče. Měli jsme však krátký čas mezi našimi zápasy, takže jsme rozhodli se v tréninku zaměřit na něco jiného," podotýká Neestrup. Podobně mluvil v pondělí dopoledne také kouč domácích a shodou okolností Dán Brian Priske.

Kodaňané však dle slov Neestrupa rozhodně nic nepodcenili a udělali si pečlivou analýzu sparťanských exekutorů penalt a také obecně útoku, jak Letenští řeší ofenzivní situace a chovají se kolem brány. Sám Neestrup cítí velkou zodpovědnost. „Je úžasné se jako trenér dostat do takové role. Jsem strašně rád, že mohu vést klub na této cestě," svěřuje se.

Od hostů se nedá očekávat žádná razantní změna taktiky. Uspět chtějí díky rychlým kombinacím, silným křídelníkům. „Chceme být co nejvíce být na míči, v tom jsme hodně silní. Máme jednoznačně velký respekt ze začátku utkání a z toho, že hrajeme venku," doplňuje Neestrup.

Tlak kvůli velkým penězům v Lize mistrů? Stejné jako v lize, i tam jsme vždy pod tlakem, zní ze SpartyVideo: Sport.cz