Hlavní obsah

Cestou do Plzně jsem podepsal pět tisíc kartiček, řekl Goretzka. Proč mu spílají fanoušci Bayernu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční zápas Ligy mistrů na půdě Plzně německé novináře vůbec nezajímal. Vzhledem k dalšímu klopýtnutí Bayernu v bundeslize, který o víkendu ztratil v Dortmundu dvoubrankový náskok (2:2), směřovali na úterní tiskové konferenci v Doosan Areně dotazy na záložníka Leona Goretzku výhradně k nepovedenému úvodu sezony.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Leon Goretzka slaví jeden z gólů svého Bayernu Mnichov.

Článek

„Ano, v bundeslize se nám nedaří výsledkově podle představ. Ale utkání v Plzni s tím nesouvisí. V Lize mistrů se nám daří, máme stoprocentní bilanci. Budeme chtít přidat další výhru," reagoval Goretzka na první otázku. Zněla, jaký význam má pro Bayern duel s Plzní po další ztrátě v německé lize.

Vzápětí k 27letému reprezentantovi přilétl dotaz, jestli si hráči Bayernu v kabině zpackaný duel v Dortmundu pořádně zanalyzovali. „Samozřejmě, probíráme každý odehraný zápas. Analýza je moc důležitá. Máme ale nyní náročný program, každý třetí den hrajeme. Mimo stadion se člověk snaží přijít na jiné myšlenky. Já osobně jsem cestou do Plzně podepsal v autobusu snad pět tisíc kartiček," pronesl Goretzka, který přiznal, že mužstvu chybí útočník Robert Lewandowski, jenž přestoupil v létě do Barcelony.

Fotbalisté Bayernu v Plzni netrénovali, autobusy je dovezly přímo do hoteluVideo: Sport.cz

„Robert střílel extrémní počet gólů. Věděli jsme, že nám bude chybět. Pokud se ale podíváme na poslední výsledky, góly jsme stříleli. Nemyslím, že v příštích týdnech by měl přijít nový útočník. Zvládneme se vrátit na vítěznou vlnu se současným kádrem," věří Goretzka, který po utkání v Dortmundu čelil vlně negativních reakcí fanoušků Bayernu. Důvod? Na sociální síti složil Borussii poklonu, že se dokázala zvednout ze stavu 0:2.

„Komentáře jsem nečetl. Víte, dal jsem do utkání všechno, pro vítězství jsem udělal maximum, mám čisté svědomí. Myslím, že po zápase by si měl člověk zachovat sportovního ducha, neměl by být problém poblahopřát soupeři. Pokud s tím má někdo problém, měl by se naučit vypořádat s emocemi," dodal Goretzka.

Reklama