Hlavní obsah

Co nedokázal ani Lewandowski, zvládl Vlčák. Bayern už zlomit nešlo, má jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani vyhlášený barcelonský kanonýr Robert Lewandowski konto svých nedávných spoluhráčů zatížit nedokázal. Fotbalisté mnichovského Bayernu procházeli skupinou C v Lize mistrů až do čtvrtého utkání bez inkasovaného gólu. Teprve rodák z Hradce Králové jim čisté konto vzal, bohužel pro Plzeň až za stavu 0:4. „Takový gól se nezapomíná, ale vyměnil bych ho za nějaký bod,“ usmívá se Adam Vlaknova. Viktoria zůstává po porážce 2:4 bez bodu poslední.

Když to bylo 0:4 a měl jsem jít na hřiště, nechtělo se mi, ale nakonec to dopadlo jinak, těší Jana KlimentaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Před týdnem vyfasovali v Mnichově debakl 0:5. Doma v první půli inkasovali hned čtyřikrát a statistici se pomalu začali ohlížet po rekordních výsledcích v Lize mistrů.

„Po prvním poločase jsme se báli, jak to dopadne," netají Vlkanova.

„Po přestávce jsme se naštěstí hodně zvedli, chytli jsme se. Po gólech nás i fanoušci hnali. Těžko jsme ale mohli Bayern zlomit, když jsme tolik prohrávali," lituje první půle osmadvacetiletý rodák z Hradce Králové s přezdívkou Vlčák.

Druhou půli jsme potřebovali jako sůl, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

Určitě by byl raději, kdyby překonal slavného Manuela Neuera. Místo zraněné hvězdy stál v brance bavorského giganta náhradník Sven Ulreich. I tak má gól Bayernu patřičný zvuk.

„Můj první za Viktorku, navíc v Lize mistrů. Jistě mi do kasy něco pěkného vyměří," kření se Vlkanova.

„Samozřejmě kdyby znamenal nějaký bod, bylo by to hezčí. Ale dát před vlastními fanoušky v Lize mistrů gól proti Bayernu, to je nádherné a nezapomenutelné. Jenže když pro nás neznamená žádné body, není zase tak důležitý," přemítá.

Fotbalisté Bayernu v Plzni netrénovali, autobusy je dovezly přímo do hoteluVideo: Sport.cz

Mosquera mu v 62. minutě míč sklepl a Vlkanova se předvedl nekompromisní přesnou tvrdou ranou k tyči.

„Chtěl jsem to hlavně dobře trefit a povedlo se mi to ideálně. Myslím, že gólman v tu chvíli ani neměl moc šancí."

O přestávce byla Viktorka na ručník, během vydařeného druhého dějství však myslela i na lepší výsledek než 2:4.

„Musím říct, že jsme tomu věřili. Měli jsme ještě další šance. Ale pořád nejsme Bayern, který dokázal na začátku dát gól z každé šance," srovnává trojnásobný český reprezentant.

Fanoušci Plzně se těší na dalšího giganta. Věří, že Viktorka tentokrát Bayern pozlobí vícVideo: Sport.cz

Viktoria tak stále čeká na první body. Ve skupině už jí zbývají závěrečné dva zápasy na Interu a s Barcelonou.

„Šest bodů a do Evropy, ne?" směje se Vlkanova.

Jím s nadsázkou zmíněný plán, jak vybojovat třetí místo a účast v jarní vyřazovací fázi Evropské ligy, je nadále teoreticky možný.

„Stále tam naděje je. Mohlo to být i blíž, kdyby to Inter zvládl (a neremizoval v Barceloně 3:3). Ale buďme realisti, aspoň nějaký bod bychom urvat chtěli," ujišťuje ofenzivní záložník.

Reklama