Hlavní obsah

Opět groteskní Plzeň si proti Bayernu počínala katastrofálně, píší v Německu

Německý tisk chválí fotbalový Bayern Mnichov za hladký postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů, který si zařídil po relativně snadné výhře na hřišti Viktorie Plzeň 4:2. Po čtvrtém vítězství ze čtyř zápasů v tomto ročníku navíc prodloužil rekordní sérii 32 duelů bez porážky v základních skupinách nejprestižnější soutěže. Výkon Plzně tamní média vesměs označují za podobně zoufalý jako před týdnem v Mnichově.

Když to bylo 0:4 a měl jsem jít na hřiště, nechtělo se mi, ale nakonec to dopadlo jinak, těší Jana KlimentaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Bayern klopýtá v lize, ale Evropou hladce projíždí," připomíná deník Bild kontrast mezi domácí soutěží, kde je až třetí, se suverénní jízdou v Champions League, v níž si v silné skupině s Barcelonou a Interem Milán zajistil s velkým předstihem postup.

Za jedinou kaňku na představení Bayernu v západočeské metropoli pak označuje nejistotu kolem zdravotního stavu autora druhého gólu Thomase Müllera, jenž se sotva zotavil z koronaviru. V Plzni střídal už ve 25. minutě.

„Ale i bez Müllera bylo zřejmé, že Češi byli beznadějně zahlceni. Často vůbec nebránili, a když ano, tak katastrofálně. A Bayern toho nemilosrdně využíval. Po přestávce však ubral plyn, za což ho potrestali Vlkanova a Kliment," popsal dění na hřišti Bild.

Druhou půli jsme potřebovali jako sůl, říká Michal BílekVideo: Sport.cz

V podobném duchu referuje o zápase i list Süddeutsche Zeitung. „Proti evidentně slabému českému mistrovi vyhrál Bayern 4:2. To, kolik bavorskému týmu chybělo hráčů základní sestavy, se ukázalo až po přestávce," píše list.

„Čtvrté vítězství Mnichovanů ve čtyřech zápasech, které znamená brzký postup do vyřazovací fáze, bylo na tuhle soutěž dost netypické. Na zaplněném stadionu sledovalo výhru Bayernu jen 11 326 fanoušků. Nejenom tohle připomínalo spíše scény z německého poháru. Už v Mnichově si Češi počínali leckdy až groteskním způsobem a prohráli 0:5, když byli zcela bez šance. A i ve druhém zápase si od začátku vedli nápadně podobně. Jako kdyby outsideři vymysleli znovu stejný fatalistický plán" uvádí dále Süddeutsche Zeitung.

„Sven Ulreich neměl v první půli kvůli neškodnosti Plzně v bráně žádnou práci. Až ve druhém poločase, kdy přišli na hřiště Eric Maxim Choupo-Moting, Ryan Gravenberch, Marcel Sabitzer a také 16letý Paul Wanner to na malém stadionku začalo trochu vřít. A stejně jako to bývá v německém poháru, góly Adama Vlkanovy a Jana Klimeta byly bouřlivě oslavovány, přestože na porážce outsidera nic nezměnily," dodává deník.

Podle serveru Skysports.de byl zápas v Plzni pro Bayern především dobrý na vylepšení nálady před nedělním bundesligovým šlágrem s v tabulce druhým Freiburgem.

„Čeští šampioni byli stejně jako v prvním vzájemném zápase před týdnem jen sparing partnerem. Sven Ulreich, jeden z nováčků v sestavě, neměl první hodinu zápasu nic na práci. Ve druhé půli však už laxní Bayern dovolil snížit Adamu Vlkanovovi a Janu Klimentovi skóre upravit," hodnotí server.

Reklama