Hlavní obsah

Další krach PSG. Zase zmáčkli sebezničující tlačítko, nic nového, říká hvězdný stoper

Jeho tým mířil na San Bernabeu za postupem, o poločase středeční odvety osmifinále Ligy mistrů měl i s výhrou z Paříže dvoubrankový náskok. Jenže se snem o premiérovém triumfu Paris St. Germain v Champions League byl během pár minut amen. Rozplynul se po hattricku útočníka Realu Madrid Karima Benzemy.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Vinicius Junior z Realu Madrid hledá cestu obranou PSG

Článek

„Paris St. Germain se řadu let snaží vyhrát Ligu mistrů. Jsem opravdu zklamaný, naštvaný. Tyto věci se mohou stát, nicméně příštích několik týdnů bude těžkých," povzdechl si trenér PSG Mauricio Pochettino.

Francouzský mistr přitom ještě po hodině hry držel v ruce všechny trumfy. Vedl díky gólu Kyliana Mbappého, jehož start po zranění na pondělním tréninku byl nejistý. Vypadalo, že Messi, Neymar a spol. si už postup pohlídají. Jenže nakonec opouštěli trávník na San Bernabeu v šoku.

Přispěla k němu chyba brankáře Donnarummy, která odstartovala galapředstavení Benzemy, a zároveň i pád PSG. „První gól úplně změnil průběh zápasu. Nejhorší pocit je, že jsme byli celkově lepší než Real, ale postup jsme si prohráli během několika minut," smutnil Pochettino.

PSG inkasoval od Benzemy tři branky za 16 minut a 41 sekund, z tvrdého direktu se už nevzpamatoval. „Je těžké tohle vysvětlovat. Během dvou zápasů jsme si zasloužili daleko víc, ale draze jsme zaplatili za naše chyby," litoval kapitán Marquinhos.

„Není to pro mě překvapení. Známe dobře z minulosti, že PSG ve vyřazovacích bojích Ligy mistrů mačká sebezničující tlačítko. Má fantastický tým, jenže jeho mentalita zřejmě není správná," řekl Rio Ferdinand, bývalý stoper Manchesteru United, nyní expert televizní stanice BT Sport.

„Čekal jsem, že se PSG rozpadne. Vždycky, když se dostane pod tlak, rozplyne se. Neviděl jsem na trávníku žádnou organizaci ani vedení. Naopak pro Karima Benzemu a Real Madrid to byl skvělý večer," doplnil bývalý hráč Bílého baletu Steve McManaman.

Reklama

Související témata: