Hlavní obsah

De Bruyne rozhodl o těsné výhře Citizens, Liverpool rázně nakročil k postupu

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru City udolali v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na svém hřišti 1:0 Atlético Madrid. Utkání anglického šampiona se španělským rozhodl jedinou trefou v 70. minutě Kevin De Bruyne. Uspěl i další ostrovní tým Liverpool, který zvítězil 3:1 v Lisabonu nad domácí Benficou. Odvety jsou na programu příští středu.

Foto: Lee Smith, Reuters

Kevin De Bruyne z Manchesteru City se raduje z gólu proti Atlétiku.

Článek
Fotogalerie

Na stadionu Etihad se utkání vyvíjelo podle očekávaného scénáře, domácí "Citizens" ale dlouho marně dobývali pozornou obranu Atlética. V úvodním dějství ani jeden tým netrefil prostor soupeřovy brány, "Colchoneros" dokonce neměli ani jeden střelecký pokus.

Atlético ale nakonec na rozdíl od osmifinálové odvety na hřišti druhého manchesterského velkoklubu United čisté konto neudrželo. Dvacet minut před koncem připravil střídající Foden po pár vteřinách pobytu na hřišti gólovou pozici pro De Bruyneho a belgický špílmachr přesnou střelou na zadní tyč rozhodl. Manchester City prodloužil domácí neporazitelnost v Lize mistrů na 19 zápasů.

Liverpool z posledních pěti vzájemných duelů s Benficou čtyři prohrál, tentokrát ale překvapení nedopustil. Skóre otevřel v 17. minutě hlavou po rohovém kopu Konaté, jenž se stal dvacátým střelcem "Reds" v sezoně. Druhý zásah přidal v 34. minutě po Díazově přiťuknutí před prázdnou bránu Mané.

Domácím dal naději krátce po změně stran Núňez, který využil Konatého zaváhání v pokutovém území. Uruguayský útočník má v této sezoně na kontě ve 33 soutěžních zápasech 28 branek včetně pěti tref v Lize mistrů. V závěru ale přidal třetí gól Díaz a Liverpool se stejně jako Manchester City vítězně naladil na nedělní vzájemný souboj o první místo v anglické lize.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
Manchester City - Atlético Madrid 1:0 (0:0)
Branka: 70. De Bruyne. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene (všichni Rum.) - Valeri (video, It.). ŽK: Jesus, Ederson - Correa, De Paul, Vrsaljko. Diváci: 50.000.
Manchester City: Ederson - Cancelo, Stones, Laporte, Aké - De Bruyne, Rodri, Gündogan (68. Grealish) - Mahriz (68. Foden), Sterling (68. Jesus), Silva. Trenér: Guardiola.
Atlético: Oblak - Felipe, Savič, Reinildo - Vrsaljko, Llorente (60. Cunha), Kondogbia, Koke (60. De Paul), Renan Lodi - Griezmann (60. Correa), Félix (81. Lemar). Trenér: Simeone.
Benfica Lisabon - Liverpool 1:3 (0:2)
Branky: 49. Núňez - 17. Konaté, 34. Mané, 87. Díaz. Rozhodčí: Gil Manzano - Barbero, Nevado - Hernández (video, všichni Šp.). ŽK: Taarabt - Thiago. Diváci: 54.000.
Benfica: Vlachodimos - Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Rafa Silva, Weigl, Taarabt (70. Meïté), Everton (82. Jaremčuk) - Ramos (86. Joao Mário), Núňez. Trenér: Veríssimo.
Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold (89. Gomez), Konaté, Van Dijk, Robertson - Keita (89. Milner), Fabinho, Thiago (61. Henderson) - Salah (61. Jota), Mané (61. Firmino), Díaz. Trenér: Klopp.

Reklama

Související témata: