Hlavní obsah

Dvě dobré zprávy naráz - Atlético postoupilo, kouč Simeone zůstane do roku 2020

Pro fanoušky Atlétika hned dvě dobré zprávy naráz. Jejich tým je zase ve čtvrtfinále Ligy mistrů. A ta možná ještě lepší - kouč Diego Simeone patřící mezi nejžádanější trenéry na evropské fotbalové burze je připraven prodloužit s madridským klubem smlouvu. A dokonce až do roku 2020. „Pokud jsou fanoušci Atlétika po postupu šťastní, v nejbližších dnech budou ještě šťastnější,“ potvrdila pro Teledeporte Natalia Simeonová, která dělá svému čtyřiačtyřicetiletému bratrovi agentku, že prodloužení angažmá je víceméně dohodnuto.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Kouč Atlétika Diego Simeone gestikuluje během osmifinále Ligy mistrů proti Leverkusenu.

Článek
Fotogalerie

Mělo na něho zálusk víc klubů. Takový Manchester City, kde je osud trenéra Pellegriniho zřejmě zpečetěn, se zájmem o angažování argentinského kouče na lavičce madridského Atlétika Diego Simeona nikterak netají.

Zůstane, tvrdí jeho setra a agentka

Aby ne, když je za ním vidět práce a hlavně úspěchy. Na španělské i evropské scéně, kde loni dovedl madridský klub do finále Champions League a letos s ním mezi posledních osm postoupil zase. Sice až po penaltovém rozstřelu s německým Leverkusenem, ale co na tom, když Atlético ve čtvrtfinále opět figuruje?!

„Mám štěstí, že pracuji s týmem, který velice dobře funguje, nikdy se nevzdává a chce stále víc. Proti Leverkusenu to znovu dokázal. A stejně tak mám výhodu ve fanoušcích, kteří jsou prostě neobyčejní a dávají hráčům neskutečnou sílu," poukazoval Simeone v duchu svých zvyklostí především na zásluhy hráčů a diváků.

„Jeho vášeň, kterou dává do všeho, co dělá. A tvrdá práce, které věří," připomínala trenérova sestra a agentka v jedné osobě vlastnosti svého bratra, díky nimž dovedl v loňské sezóně Atlético ke španělskému titulu a účasti ve finále Ligy mistrů.

Oblak z psance rázem hrdinou

Letos je s nimi ve čtvrtfinále, i když odveta s Leverkusenem byla hodně svízelná. Musel se totiž obejít bez klíčových hráčů Tiaga, Godína, Saúla, po třiadvaceti minutách musel nahradit zraněného gólmana Moyu Slovincem Janem Oblakem.

Nešel mezi tyče v právě jednoduché situaci, protože v zápase základní skupiny Ligy mistrů proti Olympiakosu Pireus dostal v polovině září tři góly, které mu fanoušci hodně vyčítali. Zvláště, když Atlético v Řecku 2:3 prohrálo.

„Fotbal je úžasný v tom, jak se v něm situace mění. Oblak byl tvrdě kritizovaný po zápase v Řecku, ale dnes odchytal velký zápas," chválil Simeone slovinského gólmana, jenž nepustil branku ani v normální hrací době, ani v prodloužení a při penaltovém rozstřelu pak zlikvidoval pokus Calhanoglua, čímž Atlétiku otevřel bránu do čtvrtfinále.

„Náš trenér brankářů Pablo Vercellone mu připomínal, že soupeřovi hráči jsou hodně unavení a on projevil velkou chladnokrevnost hned při první penaltové sérii. Smekám před ním, stejně jako před celým týmem a  našimi příznivci."

Ti si charismatického a každý zápas hodně emocionálně prožívajícího argentinského kouče ohromně oblíbili a proto si teď užívají nejen postup Atlétika, ale i zprávu, že Diego Simeone zůstane na stadiónu Vincenta Calderóna až roku 2020.

Reklama

Související témata: