Hlavní obsah

Dvě velké hvězdy Juventusu se nevešly na soupisku pro Ligu mistrů. A teď zuří

Turín/Praha

Nový kouč Staré dámy Maurizio Sarri se rozhodl nezapsat na soupisku pro Ligu mistrů dvě velké hvězdy. Mimo 22členný kádr Juventusu se ocitli Mario Mandžukič a Emre Can. Německý reprezentant Can, který se aktuálně připravuje na kvalifikační utkání o Euro 2020 proti Nizozemsku, řekl novinářům, že ho rozhodnutí italského trenéra rozzuřilo.

Foto: Sport.cz

Mario Mandžukič a Emre Can nefigurují na soupisce Juventusu pro nadcházející ročník Ligy mistrů.

Článek

Pětadvacetiletý Emre Can se k Juventusu připojil teprve v roce 2018 z Liverpoolu. Chorvat Mario Mandžukič, stříbrný medailista z mistrovství světa, měl zase v létě nakročeno do Manchesteru City. Z přesunu ale nakonec sešlo. Oba by teď od úřadujícího mistra Itálie klidně mohli přijmout přízvisko „persona non grata". Maurizio Sarri s nimi pro nadcházející ročník Ligy mistrů totiž nepočítá.

Stará dáma přivedla v létě šest posil. Nejvíce rezonujícím novým jménem Juventusu je hvězdný záložník Aaron Ramsey, který do Turína zamířil z Arsenalu.

Německý reprezentant Emre Can se nyní chystá na bitvu o postup na Euro 2020 proti Nizozemsku. Před novináři neskrýval své rozhořčení. „Ta konverzace ohledně toho rozhodnutí trvala asi minutu a nedostal jsem vůbec žádné vysvětlení," nechal se slyšet pro deník Bild. „Rozčílilo mě to!" dodal Can.

Juventus se v základní skupině utká s Atlétikem Madrid, Bayerem Leverkusenem a Lokomotivem Moskva.

Reklama