Hlavní obsah

Experti i sázkaři očekávají od Plzně jasný postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvetnými zápasy pokračují v týdnu předkola evropských pohárů. Další krok za účastí v hlavní fázi Ligy mistrů může večer udělat fotbalová Viktoria Plzeň, která v prvním zápase zvítězila na hřišti HJK Helsinky 2:1. I doma budou Západočeši v kurzu 1,43:1 favoritem. Výhra Finů se v kurzu 8,4:1 neočekává, na remízu je vypsán kurz 4,6:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora z Viktorie Plzeň v akci.

Článek

Viktoria má plnou důvěru expertů i tipujících.

„Plzeň hodně těží z vlastního stadionu, domácí prostředí jí dlouhodobě svědčí a tady vyhrává. Nepostoupit dál přes Helsinky, to by byl nepříjemný krach Šádkova projektu a taky krach většiny u nás vsazených tiketů," tvrdí Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Však také 98 % sázek na vítěze odvety míří na Plzeň. Viktoria si připravila ve Finsku skvělou pozici pro odvetu a postup berou všichni téměř jako jistotu. Tomu odpovídá i postupový kurz 1,02:1, tedy jen 2 % pochybností. Plzeň by tak svoji úlohu proti outsiderovi ve dvojzápase měla zvládnout.

„Západočeši na helsinské umělce vybojovali důležitou výhru, jejich výkon byl však spíše podprůměrný. Viktorka vsadila na totální defenzivu, a to především v závěru zápasu. Pozitivem ale zůstává, že se svěřencům Michala Bílka podařilo příznivý výsledek ubránit. Ve Štruncových sadech očekávám větší dominanci českého mistra a jednoznačný postup dál," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Celek z finského hlavního města se může probojovat do třetího předkola v kurzu 12:1. Na podobné vlně jako bookmakeři jsou i sázkaři, postup Viktorie očekává 80 % z nich. Úspěch HJK odhaduje 20 % sázkařů.

Finové dovedou být v domácím prostředí nepříjemní a Plzeň to poznala na vlastní kůži. Se soupeřem se však dokázala popasovat a na vlastním hřišti se očekává jiný průběh zápasu.

„Český prvoligový lídr je doma extrémně silný, nenechá nic náhodě a bude si chtít zajistit postup. Výhoda domácího prostředí udělá své, ať už půjde o podporu z tribun i povrch, který by měl Viktorce sedět více než umělá tráva ve Finsku," říká Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Neočekává se ofenzivní fotbal a často se sází na méně než 3 góly v zápasu v kurzu 1,58:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.