Hlavní obsah

Domácí pohárová série sice Plzni nahrává, s varováním ale přišli oba kapitáni

Jedno si dobře uvědomuje on jako kapitán fotbalistů Viktorie, stejně jako jeho plzeňští spoluhráči. „Doma jsme hodně silní, a protože bude navíc vyprodáno, hrát se nám bude výborně. Ale i tak to bude ještě dřina,“ varoval kapitán českého mistra Lukáš Hejda, že odveta 2. kvalifikačního předkola Ligy mistrů rozhodně nebude jen pouhou formalitou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda, kapitán Viktorie Plzeň.

Článek

A nic na tom nemění fakt, že Plzeň je samozřejmě favoritem, který má navíc po vítězství 2:1 v prvním zápase na severu Evropy k postupu velmi blízko.

„Roli favorita beru, přesto musíme být obezřetní, protože ve Finsku jsme se přesvědčili, že Helsinky mají silný tým. Vpředu nepříjemní hráči, na které si musíme dát pozor, abychom je ubránili. A vzadu si umí balon také strčit," připomínal zkušený obránce domácích, že se srbským legionářem Bojanem Radulovičem a ghanským útočníkem Malikem Abubakarim, kterého si Helsinky přivedly z Malmö právě pro kvalifikaci o Ligu mistrů, měla obrana Západočechů starosti už v prvním střetnutí.

Domácí pohárová bilance ale Plzni nahrává, a i Hejda je přesvědčen, že bude i v úterním večeru pokračovat. Vždyť od debaklu v Lize mistrů 0:5 s Barcelonou před čtyřmi lety Viktora z osmi posledních domácích zápasů sedm vyhrála a v jednom remizovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda z Viktorie Plzeň.

„Hrajeme na sílu a věřím, že i další utkání zvládneme," spoléhá Hejda na domácí prostředí i tentokrát.

„Víme o tom. Studovali jsme hru Plzně a víme, že doma hraje jinak, než jak se představila u nás. Jiná je v české lize a samozřejmě i v evropských pohárech. Ale také víme, co na ni platilo před týdnem u nás a co by mohlo a mělo fungovat i v odvetě. S tím také do zápasu půjdeme," korespondovala slova kapitána Finů Miro Tenha s míněním Hejdy, že Helsinky rozhodně nepovažují postup za ztracený.

Zápas Plzně na obrazovce O2 TV
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají odvetu 2. předkola Ligy mistrů UEFA mezi Viktorií Plzeň a HJK Helsinky. Přímý přenos začíná v úterý 26.7. 2022 od 18.40 hodin, moderátor Radek Šilhan přivítá ve studiu Davida Limberského, odchovance plzeňské Viktorie, který získal pět mistrovských titulů. Samotným zápasem pak provede komentátorské duo ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda. Aktuální informace z vyprodané Doosan Areny bude přinášet reportér Vladimír Grebennikov.

„Bude to pro nás těžší i proto, že se bude hrát na klasické trávě, a ne na umělce jako u nás," přidával trenér helsinského týmu Toni Koskela. „Doma jsme mohli uhrát lepší výsledek, to si uvědomuji, ale na druhou stranu jsme sehráli zápas, z něhož jsme pro odvetu získali spoustu sebevědomí. A věřím, že ho uplatníme."

Probojuje se Plzeň do pohárové Evropy?
ano
85,2 %
ne
14,8 %
Celkem hlasovalo 2494 čtenářů.

Reklama

Související témata: