Hlavní obsah

Fanoušci přelézali brány stadionu, vládl chaos! Finále Ligy mistrů začalo o déle než půl hodiny později

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Liverpoolem začalo ostudou větší, než jaký je její věhlas. Začátek utkání naplánovaný na 21. hodinu se zpozdil kvůli problémům s fanoušky. Někteří příznivci, kteří neměli lístky, přelezli ploty a dostali se na pařížský stadion. Vznikl chaos a očekávaný vrchol klubové evropské sezony začal s více než půlhodinovým zpožděním.

Foto: Kevin Coombs, Reuters

Fanoušci před finále Ligy mistrů.

Článek

Důvodem odloženého začátku o plných 36 minut byl fakt, že před branami stadionu v Saint-Denis bylo ještě krátce před výkopem velké množství fanoušků, kteří podle hlasatele dorazili pozdě. "Fanoušci se pokusili vniknout na stadion. Vynutili si průchod prvním sítem. Kontroly na Stade de France jsou nepropustné," uvedla v prohlášení francouzská policie.

Tohle tvrzení nebylo úplně pravdivé. Televizní společnosti totiž pak odvysílaly jen těžko uvěřitelné záběry. Fanoušci bez vstupenek se tísnili u plotu, který chrání pařížský stadion Stade de France, a někteří z nich ho začali přelézat. Prostor nebyl moc dobře chráněný, pohyboval se v něm jeden pořadatel. Ten, komu se tahle akce povedla, pelášil na tribunu.

Vládl chaos, na sociálních sítích a v médiích se objevovaly zprávy například o tom, že francouzská policie použila na fanoušky Liverpoolu slzný plyn. Šířily se informace o tom, že lidé se vstupenkou se na stadion nemohou dostat. Organizace selhala.

Před stadionem bylo nebezpečno. „Nemožné dostat se na stadion. Vypadá to nebezpečně. Absolutní masakr," popsal na sociální síti Twitter bývalý vynikající anglický útočník Gary Lineker, jenž byl přímo v centru dění.

Co se stalo s výtržníky, kteří vnikli na stadion bez lístku, těžko říct. Každopádně utkání s více než půlhodinovým zpožděním začalo.

Reklama

Související témata: