Hlavní obsah

Finále Ligy mistrů vzplane v Paříži pod českým dohledem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeká se pořádná bitva těžkých vah, atraktivní vyvrcholení evropské klubové sezony. Finále fotbalové Ligy mistrů v Paříži mezi Liverpoolem a Realem Madrid proběhne v sobotu pod českým dohledem. UEFA na prestižní duel nominovala jako hlavního delegáta Petra Fouska, předsedu Fotbalové asociace ČR.

Foto: FAČR

Petr Fousek v dějišti finále Ligy mistrů.

Článek

Lákavá bitva se blíží. V repríze finále Ligy mistrů z roku 2018 se v sobotu v Paříži utkají o ušatý pohár Liverpool a Real Madrid. Hraje se od 20:45 na Stade de France pro 81 000 diváků, rozhodčím je francouzský sudí Clément Turpin. Střetnutí anglického vicemistra a španělského mistra je beznadějně vyprodané, celosvětově se jedná o jednu z nejsledovanějších sportovních akcí vůbec.

Reds po neúspěšném boji o anglický titul budou usilovat o třetí trofej v sezoně a zároveň chtějí soupeři oplatit čtyři roky starou finálovou prohru 1:3 z Kyjeva. Bílý balet, který v letošní vyřazovací fázi předvedl tři strhující obraty, už v tomto ročníku ovládl španělskou ligu.

Liverpoolu se v roce 2022 velice daří.Video: Dominik Hejbal, Sport.cz

„Nesmírně si vážím důvěry, kterou ve mně UEFA a její předseda Aleksander Čeferin vložili. Je to velmi náročná mise a obrovská zodpovědnost. Beru to ale také jako poctu pro celý český fotbal a naši asociaci, které reprezentuji," cení si Petr Fousek.

Zkušený fotbalový diplomat, který byl zvolen předsedou FAČR loni v červnu, se v kruzích mezinárodních federací i jako delegát pohybuje dlouhodobě. Jako expert FIFA a UEFA také devětapadesátiletý funkcionář absolvoval desítky misí v různých fotbalových svazech.

Fousek napomohl i nedávnému získání pořadatelství finále Konferenční ligy 2023 do Prahy.

Reklama

Související témata: