Hlavní obsah

Atraktivní los Ligy mistrů: Real jde na City, PSG vyzve Barcelonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kolosální bitvy nabídne ve čtvrtfinále fotbalová Liga mistrů. Zřejmě ta nejpoutavější? Real Madrid se poměří s Manchesterem City. Paris Saint-Germain se utká s Barcelonou, Arsenal vyzve Bayern Mnichov a Atlético Madrid si o postup do semifinále zahraje s Borussií Dortmund. O složení těchto dvojic rozhodl páteční los.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Fotbalisté Arsenalu se radují z postup do čtvrtfinále Ligy mistrů, když vyřadili po pokutových kopech Porto

Článek

Ve čtvrtfinále se srazí poslední dva vítězové Ligy mistrů. City opanovali její minulý ročník, Real ten předchozí. A oba týmy při marši za pohárem vyřadily v semifinále ten druhý. Real po bláznivém závěru odvety nakonec rozhodl v prodloužení v roce 2022, anglický celek po úvodní remíze 1:1 zase před rokem zdemoloval Bílý balet v odvetě 4:0.

Zajímavý návrat do Anglie nabídne duel mezi Arsenalem a Bayernem Mnichov. Útočník německého mužstva Harry Kane působil do minulého léta v Tottenhamu, tedy v barvách největšího rivala Arsenalu. Osobní bilanci proti Kanonýrům má třicetiletý kanonýr pěkně vyrovnanou: sedm výher, pět remíz, sedm porážek. Dal jim čtrnáct gólů.

Bayern při posledním setkání Arsenal zle vypráskal, v osmifinále této soutěže na jaře 2017 vyhrál dvakrát 5:1.

Po titulu v Lize mistrů už dlouho prahne Paris Saint-Germain. Francouzský mistr se postaví Barceloně, ožijí vzpomínky na sedm let staré neskutečné drama z osmifinále. Katalánci obrátili dvojzápas po porážce 0:4. Doma totiž soka porazili 6:1. Je tu jedno pikantní pojítko, trenér Luis Enrique tehdy vedl Barcelonu, nyní koučuje PSG.

Při posledním dostaveníčku v únoru 2021 se ale radoval francouzský klub, Kylian Mbappé dal v osmifinále hattrick na Camp Nou a řídil výhru 4:1, kterou pak doma se svými parťáky přetavil v postup po remíze 1:1.

Atlético se procpalo do čtvrtfinále jako poslední, v penaltovém rozstřelu vyřadilo Inter Milán. Parta trenéra Diega Simeoneho se stejně jako Dortmund drží v domácí soutěži na čtvrtém místě a o postup do Ligy mistrů pro příští sezonu tvrdě bojuje. Jeden z nich se ale dostane do semifinále a kdoví, co vše se pak může stát.

První zápasy čtvrtfinále se budou hrát 9. a 10. dubna, odvety 16. a 17. dubna. Semifinále je na programu na přelomu dubna a května a finále se uskuteční 1. června ve Wembley.

Foto: Sofascore.com

Čtvrtfinálové dvojice Ligy mistrů

Reklama