Hlavní obsah

Messi z kola ven! Bayern postupuje. Dál jde i AC Milán

Aktualizováno

Fotbalisté Paris Saint-Germain končí v Lize mistrů už v osmifinále. Po úvodní domácí porážce (0:1) prohráli s Bayernem i v Mnichově 0:2 a postup tak s přehledem slaví bavorský velkoklub. Souboj úřadujících šampionů svých zemí rozhodl v 61. minutě bývalý hráč Pařížanů Eric Maxim Choupo-Moting, pojistku přidal v závěru střídající Serge Gnabry.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Rozladěná hvězda PSG Lionel Messi během odvety osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu.

Článek
Fotogalerie

Poprvé od roku 2012 je ve čtvrtfinále rovněž AC Milán. Po předchozím vítězství 1:0 mu k tomu stačila v odvetě na hřišti Tottenhamu bezbranková remíza. Domácí tým od 77. minuty dohrával zápas bez vyloučeného obránce Cristiana Romera.

Pařížané nastoupili v Mnichově bez zraněného Neymara, pro něhož zřejmě sezona skončila. První poločas nabídl minimum šancí, přesto hosté mohli smazat ztrátu z domácího utkání. Brankář Sommer váhal s rozehrávkou, míč mu sebral Hakimí a posunul ho k Vitinhovi, jehož nepříliš razantní střelu do prázdné branky odvrátil stoper De Ligt včasným skluzem mimo tři tyče.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov oslavují gól proti PSG v odvetě osmifinále Ligy mistrů.

Po změně stran se prosadil hlavou domácí útočník Choupo-Moting, jenže kvůli ofsajdu gól neplatil. Bývalý hráč PSG se dočkal v 61. minutě. Goretzka s Müllerem obrali o míč Verrattiho a Choupo-Moting zakončil do odkryté branky. Dvě šance na srovnání nevyužil stoper Ramos, a tak v závěru po necelých čtyřech minutách na hřišti udeřil z brejku Gnabry.

Bavorský celek postoupil mezi nejlepších osm týmů soutěže počtvrté v řadě a v jedenáctém z posledních dvanácti ročníků. V této sezoně LM vyhrál i osmý zápas a posedmé neinkasoval, jediné dvě branky mu dala Plzeň; prosadit se nedokázali ani pařížští hvězdní útočníci Messi a Mbappé. Od ledna 2022 neprohrál Bayern doma 24 soutěžních utkání v řadě. PSG vypadl v osmifinále v páté z posledních sedmi sezon.

Kvůli dopravním komplikacím začal duel mezi Tottenhamem a AC Milán o 10 minut později. Domácí "Kohouti" se dlouho nedostali k výraznějšímu ohrožení branky. Navíc byl v 77. minutě po druhé žluté kartě vyloučen Romero. V nastavení ale málem kanonýr Tottenhamu Kane poslal zápas do prodloužení, jenže gólman Maignan jeho hlavičku vyrazil. Vzápětí na druhé straně střídající Origi nastřelil tyč.

Foto: Paul Childs, Reuters

Fotbalista Tottenhamu Hotspur Harry Kane během odvety osmifinále Ligy mistrů proti AC Milán.

Milánský celek vyřadil Tottenham ve třetím vzájemném pohárovém dvojzápase poprvé. Londýňané skončili v osmifinále LM potřetí z posledních čtyř účastí.

V úterý postoupily mezi posledních osm mužstev Chelsea a Benfica Lisabon. O zbylých čtyřech čtvrtfinalistech se rozhodne příští týden.

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
Bayern Mnichov - Paris St. Germain 2:0 (0:0)
Branky: 61. Choupo-Moting, 89. Gnabry. Rozhodčí: Orsato - Carbone, Giallatini - Irrati (video, všichni It.). Bez karet. Diváci: 75 000. První zápas: 1:0, postoupil Bayern.
Bayern: Sommer - Stanišič, Upamecano, De Ligt, Davies - Goretzka, Kimmich - Coman (86. Gnabry), Müller (86. Cancelo), Musiala (82. Mané) - Choupo-Moting (68. Sané). Trenér: Nagelsmann.
PSG: Donnarumma - Danilo, Ramos, Marquinhos (36. Mukiele, 46. Bitshiabu) - Hakimí, Vitinha (81. Ekitike), Verratti, Ruiz (76. Zaire-Emery), Mendes (81. Bernat) - Messi, Mbappé. Trenér: Galtier.
Tottenham - AC Milán 0:0
Rozhodčí: Turpin - Danos, Pages (všichni Fr.) - Hernández (video, Šp.). ŽK: Romero, Lenglet, Conte (trenér), Skipp - Thiaw. ČK: 77. Romero. Diváci: 61.602. První zápas: 0:1, postoupil AC Milán.
Tottenham: Forster - Romero, Lenglet, Davies - Emerson Royal (70. Richarlison), Skipp, Höjbjerg, Perišič (53. Porro) - Kulusevski (83. Sánchez), Son Hung-min - Kane. Trenér: Conte.
AC Milán: Maignan - Thiaw, Tomori, Kalulu, Hernández - Messias (56. Saelemaekers), Krunič, Tonali - Díaz (81. Binnásir), Giroud (81. Origi), Leao (89. Rebič). Trenér: Pioli.

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal