Hlavní obsah

GLOSA: Sparta spáchala harakiri. Na Ligu mistrů ještě nedospěla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Sparta si fotbalovou Ligu mistrů opět nezahraje. Poosmnácté v řadě. Vzhledem k finančním možnostem klubu tristní bilance. Teď byla prestižní soutěži výkonnostně nejblíž za poslední roky. Letenský národ v sobě ale dusí další obrovské zklamání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske a Asger Sörensen ze Sparty Praha po utkání 3. předkola Ligy mistrů.

Článek

Zároveň vyjadřuje hrdost. Za představení, které tým v úterý večer v odvetě 3. předkola s FC Kodaň převedl. Bylo ale vyřazení po penaltovém rozstřelu opravdu pouze shoda nepříznivých náhod a smůla? Odpověď zní: jen částečně.

V první řadě je třeba výkon Sparty ocenit. Fotbal je divadlo, fanoušky u televize a na stadionu má bavit. Tohle Letenští naplnili, předvedli skvělé ofenzivní představení. Zkrátka hráli výborně. Bleskově se oklepali z rychlého úderu Kodaně v 15. vteřině, vytvářeli si šance, vstřelili tři góly. Vlastně čtyři, kvůli faulu ale nebyla branka kapitána Ladislava Krejčího po rohovém kopu uznána.

Zklamaný i pyšný Brian Priske. Bylo mi ctí být dnes na Letné, říká trenér SpartyVideo: Sport.cz

Jenže o Ligu mistrů nehrají žádní nazdárci. Kodaň je dlouhodobě úspěšný klub, který sice prestižní soutěž nehraje pravidelně, ale má s ní značné zkušenosti. A promrhat proti takovému soupeři tolik vyložených šancí je prostě sebevražda.

Hráči i trenér Priske můžou vyjadřovat hrdost, jak dlouho chtějí, nicméně na Letné se radovala Kodaň. Ano, penaltový rozstřel je víceméně loterie, na něj však vůbec nemělo dojít. Soupeře měla Sparta na lopatě, nedokázala ho však dorazit. Například, jak řešila ve druhém poločase koncovku letní akvizice Olatunji, je záhadou. Hlavami kroutili i někteří jeho spoluhráči.

Dánského šampiona nechala Sparta ve hře, navíc mu nedůsledností v defenzivě umožnila dovést zápas do penalt. Vyrovnávací góly na 2:2 a na 3:3 patří do skupiny LACINÉ. A to se na nejvyšší úrovni neodpouští.

Co mi blesklo hlavou, když jsem nedal penaltu? Sprosté slovo..., přiznal Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

Sečteno, podtrženo, Sparta v úterý večer spáchala harakiri. Současný tým má slušnou perspektivu, kvalitu i sílu. Zároveň ale převedl nedospělost. Na Ligu mistrů ještě evidentně nedozrál.

Reklama

  0 : 0 Real Madrid - Bayern 0 : 0 hrají Živě
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.