Hlavní obsah

Vystřihl panenku v sedmnácti letech! Jak říkáte v Česku, má prostě koule, smál se slovenský stoper Kodaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sparťanský brankář Vindahl skáče k tyči, míč se pomalu snáší doprostřed brány a rozvlní síť. Prvotřídní panenka. V tu chvíli je konec letenských nadějí na postup do play off Ligy mistrů. Na úspěšného Roony Bardghjize, útočníka Kodaně, naskakují vzápětí spoluhráči a málem ho umačkají. Hrdinou úterního večera, který si v napjaté chvíli dovolil vystřihnout legendární vršovický dloubák, se stal teprve 17letý Švéd.

Postoupili jsme zaslouženě, je přesvědčený slovenský obránce Kodaně Denis VavroVideo: Sport.cz

 
Článek

„Dovolit si tohle v sedmnácti letech? Jak se říká u vás v Česku, Roony má prostě koule. Čekal jsem, že bude penaltu řešit jinak, ale udělal to fantasticky a my jdeme dál," radoval se slovenský obránce Denis Vavro, podle kterého dánský mistr postoupil zaslouženě.

„V Kodani jsme byli lepší, dominantnější, v Praze šlo o vyrovnaný zápas. My jsme měli šance, Sparta také. Postoupili jsme zaslouženě," podotkl 27letý slovenský reprezentant, který načal v Kodani třetí sezonu.

„Co pro mě postup přes Spartu znamená? Že nebudeme hrát Konferenční ligu, ale minimálně Evropskou ligu. My ale jdeme po Lize mistrů, chceme ji uhrát podruhé po sobě," doplnil Vavro, který musel zkraje druhého poločasu odstoupit kvůli zranění. Zbytek utkání sledoval z lavičky.

Zklamaný i pyšný Brian Priske. Bylo mi ctí být dnes na Letné, říká trenér SpartyVideo: Sport.cz

„Po souboji jsem ucítil bolest, špatně se mi dýchalo. Nechtěl jsem riskovat, udělat zbytečnou chybu, když jsem nebyl stoprocentně fit. Byly to na lavičce nervy, Sparta utkání otočila, pořád jsme dotahovali. Ukázal se ale náš charakter z minulé sezony, kdy jsme otáčeli v dánské lize spoustu zápasů," těší Vavra, který na letenském trávníku sváděl souboje s kolegou z národního týmu, sparťanem Lukášem Haraslínem.

„Řekl mi před zápasem, že nám dá gól, což se mu nepovedlo. Navíc střídal. Takže jedna nula pro mě. Po utkání jsme si jen podali ruku, myslím, že bude čas náš souboj rozebrat na reprezentačním srazu," dodal Vavro.

Co mi blesklo hlavou, když jsem nedal penaltu? Sprosté slovo..., přiznal Ladislav KrejčíVideo: Sport.cz

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.