Hlavní obsah

Historický gól Messiho! Argentinec trumfl Ronalda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přetahovanou o pozici nejlepšího hráče historie si opět trochu naklonil ve svůj prospěch. Fenomenální Argentinec Lionel Messi dosáhl ve středečním zápase Ligy mistrů na další zápisy do historie.

Foto: Ariel Schalit, ČTK/AP

Útočník PSG Lionel Messi se opět zapsal do historie.

Článek

Jeho Paris St. Germain sice v roli velkého favorita nezačal v Haifě proti Maccabi vůbec dobře, protože od 24. minuty po trefě Cheryho překvapivě prohrával. Jenže ještě před koncem prvního poločasu právě Messi srovnal a zároveň si připsal hned dva rekordy.

Jako první v historii Champions League skóroval v 18 sezonách po sobě a také vstřelil gól 39 různým soupeřům.

Jiným slovy, opět trumfl svého věčného rivala Cristiana Ronalda, jenž dal v Lize mistrů gól 38 týmům. A CR7 Argentince asi jen tak nedožene, protože Ligu mistrů tentokrát vůbec nehraje, s Manchesterem United ho aktuálně čeká zápas v moldavském Kišiněvě s Tiraspolem v rámci Evropské ligy.

Messi se navíc po přestávce blýskl parádní přihrávkou na Kyliana Mbappého, jenž otočil na 2:1. Konečnou výhru 3:1 pak vystřelil zbývající člen hvězdného útočného tria PSG Neymar.

Messiho tým, jenž je zatím po dvou kolech Ligy mistrů stoprocentní, nyní v nejprestižnější týmové soutěži čekají dva zápasy s Benficou.

Reklama