Hlavní obsah

Hokej může být krásný i zlý, říká Lubina

PARDUBICE

Po druhé siréně pátého finálového utkání prohrávali pardubičtí hokejisté na vlastním ledě se Slavií 1:3 a vše nasvědčovalo tomu, že Pražané míří za prvním titulem v historii. Východočeši se však nepoložili a v průběhu závěrečného dějství si vynutili prodloužení. To v poslední minutě rozhodl ve prospěch domácích Ladislav Lubina.

Foto: Novinky s použitím ČTK

DEFAULT TITLE

Článek

Jaká byla atmosféra v kabině po druhé třetině, když jste dostali ve čtyřicáté minutě dva slepené góly?Takový výpadek by se neměl stávat ani v regulérní sezóně, natož v play off. Chvíli jsme seděli se svěšenými hlavami, ale rezolutně jsme si potom řekli, že to otočíme. Žádné, ještě to zkusíme...

Může Slavii tento senzační obrat položit psychicky? Jak ten zvrat ovlivní jejich hráče mě absolutně nezajímá. Je to problém slávistů, jak se vyrovnají s tou psychickou ránou. Jedno je jasné: je horší prohrát o gól v prodloužení než o deset. To jsem tvrdil vždycky.

Vstřelil jste dva góly, ta druhá rozhodující trefa vypadala docela nenápadně, Málka zaskočila...Měl jsem trochu štěstí, ale já jsem v první řadě šíleně šťastný, že ta série ještě neskončila. Snad nám může pomoci to, že jsme přežili naprosto krizovou situaci a zvedli hlavu. Hokej tentokrát ukázal, jak dokáže být na jednu stranu krásný a na druhou zase zlý.

Všiml jste si, že se v úvodu třetí třetiny stěhoval pohár pro mistra extraligy ze studia České televize do arény?Zaregistroval jsem to. To je záležitost, která se prostě nedělá. Pokud si někdo myslel, že bylo potřeba ten pohár dnes předat a nechat ho odvést do Prahy, tak si prostě bude muset ještě počkat. Oni si už ráno byli jistí, že tady vyhrajou.

Dokážete odhadnout, jak se bude vyvíjet šesté utkání v Edenu a s jakou taktikou tam odjedete?Nic není třeba měnit, budeme hrát úplně stejně i na tom jejich užším kluzišti. A snad nám i to štěstíčko zase ukáže přívětivější tvář. Dvakrát jsme tam sice prohráli, ale ty zápasy byly velmi vyrovnané. Musíme to zvládnout a vrátit boj o titul do Pardubic k rozhodující bitvě.

Reklama

Související témata: