Hlavní obsah

I v pokročilém fotbalovém věku pálí ostrými. Giroud dovedl AC Milán k postupu a trenér jej vynášel do nebes

Do starého železa? Tak to ani náhodou. Francouzský bombarďák Olivier Giroud sice v září oslavil šestatřicáté narozeniny, stále mu to ale pálí jako za mlada, nebo možná ještě lépe. Zkušený forvard doslova sám vystřelil slavnému AC Milán osmifinále Ligy mistrů, v přímém boji o druhé místo se Salcburkem zapsal dvě branky, jednu asistenci a výrazně se tak podílel na konečné výhře 4:0. „Skvělý hráč, pracant a ještě k tomu lídr. Fotbalu dává sto procent a neskutečně nám pomáhá v cestě za úspěchy,“ nešetřil chválou na adresu zkušeného útočníka kouč Stefano Pioli.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Útočník AC Milán Olivier Giroud se raduje z gólu proti Salcburku.

Článek

Milán přitom nešel do utkání ideálně naladěn, v neděli utrpěl poněkud překvapivou ligovou porážku na půdě FC Turín (1:2), kvalifikací do jarních bojů milionářské soutěže a jasným vítězstvím se ale před zraky svých fanoušků vykoupil. „Jsem velmi spokojený, protože týden pro nás nezačal ideálně. Naštěstí jsme to ale dokázali odčinit," těšilo Pioliho.

Postup kvitoval i Paolo Maldini, legendární obránce Rossoneri, který v klubu svého srdce momentálně zastává pozici technického ředitele. „Před rokem jsme se ze skupiny probojovat nedokázali, tentokráte se nám to podařilo, a ještě k tomu zaslouženě. Je jasně vidět, že cesta, po které jdeme, je správná," usmíval se Maldini.

Milánský celek ukazuje, že vkládá plnou důvěru v trenéra, což mnoha konkurentům nejen na evropské scéně chybí. Vždyť s Piolim prodloužil smlouvu do roku 2025 ještě před klíčovým duelem proti Salcburku. „Jednoznačně věříme, že vše funguje správně, proto jsme se tak rozhodli. Mě osobně hlavně těší, že vidím, jak se naši hráči den ode dne zlepšují," uzavřel na pozitivní notě Maldini.

Reklama