Hlavní obsah

Italská policie zatkla po výtržnostech osm fanoušků Neapole a Frankfurtu

Italská policie kvůli výtržnostem fanoušků v souvislosti se středeční osmifinálovou odvetou Ligy mistrů mezi Neapolí a Frankfurtem zatkla osm lidí. Pět z nich patřilo k příznivcům domácího týmu, zbylí tři byli z Německa. Informoval o tom šéf neapolské policie Alessandro Giuliano.

Foto: Stringer, Reuters

Fanoušci Frankfurtu v Neapoli.

Článek

Před večerní odvetou propukly v centru města nepokoje. Příznivci Eintrachtu, kteří do Neapole přicestovali i bez vstupenek, se střetli s policií a při potyčkách podle dostupných videí zapalovali auta a demolovali vybavení barů a restaurací. Do akce byla nasazena zásahová jednotka.

"Nejsou to fanoušci, ale kriminálníci, gauneři. Zajímalo by mě, jestli by si to samé dovolili i v Německu?" napsal na twitteru vicepremiér a šéf koaliční strany Liga Matteo Salvini.

Policie byla v pohotovosti už od předešlé noci, kdy do dějiště vlakem přicestovalo zhruba 600 fanoušků Eintrachtu. Italské ministerstvo vnitra přitom už po nepokojích provázejících první duel ve Frankfurtu výnosem zakázalo prodej vstupenek na odvetu fanouškům hostujícího týmu. Vedení německého klubu se na protest vzdalo celého balíku vstupenek přidělených hostujícímu týmu.

Příznivci Neapole se zase provinili tím, že po utkání napadli autobus, převážející fanoušky Eintrachtu, kameny a petardami. Policie na to zareagovala použitím slzného plynu a vodních děl.

Suverénní lídr italské ligy zvítězil v odvetě 3:0, první utkání v Německu vyhrál 2:0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články