Hlavní obsah

Jako vyděšení králíci v záři reflektorů! Legenda reaguje na debakl Realu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utrpěli nejtěžší porážku v Lize mistrů v klubové historii. Fotbalový Real Madrid dlouhé roky nezažil, aby s ním soupeř cvičil tak, jako ve středu Manchester City. Především v prvním poločase byl na Etihad na ručník, jen díky skvělému brankáři Courtoisovi padl v semifinálové odvetě „pouze" 0:4. Úvodní duel ve španělské metropoli skončil 1:1.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Brankář Realu Thibaut Courtois maří gólovou šanci Erlinga Haaland z Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

„Hráči Realu vypadali jako vyděšení králíci v záři reflektorů," zkritizoval Bílý balet ve studiu BT Sport bývalý stoper Manchesteru United a anglické reprezentace Rio Ferdinand. Obhájce trofeje zopakoval nejtěžší prohru v Champions League, stejným výsledkem podlehl Liverpoolu v březnu 2009.

„Musíme se z toho poučit, myslet na příští sezónu a zlepšit se. Před rokem jsme City dokázali porazit a dostat se do finále. Tentokrát bylo lepší," přiznal sportovně trenér Realu Carlo Ancelotti, který na Etihad překonal rekord Sira Alexe Fergusona, legendárního kouče Manchesteru United. Pro italského trenéra, který jako jediný vyhrál Ligu mistrů čtyřikrát, byl středeční duel 191. v této soutěži (Ferguson 190, Arséne Wenger 178).

Od první vteřiny mu ale muselo být jasné, že pátý triumf stěží přidá. Jeho tým byl, hlavně v prvním poločase, v těžké defenzivě. Během úvodní půlhodiny se prakticky nedostal na polovinu domácích. Do přestávky prohrával 0:2 po gólech Bernarda Silvy, po pauze si dal vlastní gól Militao, debakl dovršil v závěru střídající Álvarez.

„Očekávali jsme, že budeme ze začátku pod tlakem, že nás soupeř nenechá hrát. Čekali jsme, že budeme přitlačeni do naší šestnáctky. Náš velký problém byl v tom, že jsme nebyli nebezpeční dopředu. O poločase jsme byli přesvědčeni, že dokážeme utkání otočit, ale nebyli jsme to prostě my," prohlásil belgický gólman Courtois. „Soupeř byl lepší, nám něco chybělo. Nechali jsme se zatlačit až příliš. Jsme Real, vrátíme se silnější. Příště budeme chtít opět finále," doplnil obránce Dani Carvajal.

Reklama