Hlavní obsah

Ještě není nic hotové, varuje Limberský. Viktoriáni ale na Kypru věří v postup

Larnaka

Dva roky, devět zápasů! Tak dlouho nedokázali fotbalisté Plzně v evropských pohárech vyhrát na hřištích soupeřů. V dnešní odvetě play off Evropské ligy v Larnace chtějí svěřenci Pavla Vrby bídnou sérii utnout, čímž by si zajistili postup do skupinové fáze soutěže. Ten jim ale umožní i jakákoliv prohra o gól, nebo remíza.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Marek Bakoš oslavuje gól během utkání s Larnakou.

Článek

„Máme to dobře rozehrané, ale nic není hotové," uvědomuje si obránce David Limberský, že domácí vítězství 3:1 při kvalitách protivníka nepředstavuje záruku postupu.

Larnaka se do play off probíjela z prvního předkola, přičemž v domácím prostředí během tří duelů neinkasovala, ale vstřelila osm branek. „Mají v kádru hodně Španělů, což se projevuje na jejich kombinaci. Jsou silní na míči, rychlí při přechodu do útoku. Naší výhodou je, že při dvoubrankovém náskoku nemusíme hru tolik otvírat. Můžeme čekat na brejky, a pokud dáme gól, tak věřím v postup," přemítá záložník Daniel Kolář.

AEK Larnaka–Plzeň
Evropská liga play off, odveta 1. zápas 1:3 Larnaka, 18.00 hodin
Pravděpodobné sestavy
AEK Larnaka: Juan Pablo – Truyols, Mojsov, Catalá, Antoniades – Larena, Murillo, Tomás, Laban – Tričkovski, Taulemesse.
Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník, Limberský – Hrošovský, Hořava – Kopic, Kolář, Zeman – Bakoš. Rozhodčí Dias (Portugalsko) Přímý přenos vysílá ČT sport, online reportáž na webu sport.cz

Kromě kvalitního soupeře se Západočeši budou muset vypořádat i se svízelnými podmínkami. Při včerejším příletu je vítalo dvaatřicetistupňové vedro. V době zápasu bude sice teplota příznivější, ale i tak bude pro český tým soupeřem.

„Prostředí bude pekelné," tuší Limberský. „Celkově bude ta odveta složitá. Musíme prostě hrát důsledněji než v domácím utkání," nabádá hráče trenér Vrba, který stále nemůže použít za vyloučení v 3. předkole Ligy mistrů pykajícího Krmenčíka a nově i záložníka Pilaře, který si při rozcvičení v Jihlavě poranil kotník.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal