Hlavní obsah

Jestřábí oko v akci! Na sešívané se v Edenu zaměří o čtrnáct kamer víc

Fotbalisté Slavie mohou večer vybojovat podruhé v historii účast v základní skupině Ligy mistrů. V domácí odvetě závěrečného 4. předkola s APOEL Nikósie však musí dohánět manko po prohře 0:2 na Kypru. Zápas ve vyprodaném Edenu začne ve 20:45. Přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Philip Soteriou, ČTK/AP

Slávisté Michal Frydrych (vpravo) a Michael Ngadeu-Ngadjui v hlavičkovém souboji s obranou kyperského celku.

Článek

Sešívaní věří, že zvládnou historický návrat do Ligy mistrů. Výjimečné jsou i přípravy na televizní přenos. Celý zápasový večer startuje již od 20:00 exkluzivně na O2 TV Sport, O2 TV Fotbal a O2 TV Free.

Samotný živý přenos z Edenu se odehraje podle přísných regulí a vysokých nároků Ligy mistrů.

"Výroba takového vysílání si žádá poměrně náročné přípravy, naši lidé se již minimálně týden intenzivně chystají. Využijeme nejen moderní přenosový vůz společnosti O2, ale v akci bude také kamerový systém Jestřábí oko. Ten vyžaduje zapojení dalších čtrnácti kamer," poukazuje na zajímavou novinku Marek Kindernay, výkonný ředitel O2 TV Sport.

Unikátní Jestřábí oko sleduje, zda míč přešel brankovou čáru celým objemem. Pokud se tak stane, během sekundy odešle zprávu do speciálních hodinek na ruce rozhodčích.

Na beznadějně vyprodaný zápas se chystá rovněž moderátor Petr Svěcený, jenž od 20:00 zahájí tradiční předzápasové studio. Do něj zavítá například expert stanice O2 TV Sport Jan Rajnoch a také bývalý brankář Martin Vaniak. "Čaroděj" byl ústředním strůjcem při postupu Slavie do Ligy mistrů v roce 2007. Živý přenos pak doprovodí svým hlasem zkušená dvojice komentátorů ve složení Milan Štěrba a Jan Homolka.

Reklama

Související témata: