Hlavní obsah

Kapitán Plzně je zpátky. Jde nám o hodně. Věřím, že se semkneme a postup uhrajeme, řekl Hejda

Návrat kapitána. O víkendu si Lukáš Hejda neplánovaně orazil v lize, v úterý ale bude plzeňský lídr zase v permanenci. V odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti moldavskému Tiraspolu, která je pro Viktorii nejdůležitějším utkáním za několik posledních let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda z Viktorie Plzeň během utkání se Slavií Praha.

Článek

„Nebudu říkat, že odvetu s Tiraspolem nebereme jako velký zápas. Tohle vnímáme v kabině všichni stejně. Víme, jde nám o hodně. Věřím, že se semkneme a zápas zvládneme," prohlásil Hejda na pondělní tiskové konferenci v Doosan Aréně.

Proti Pardubicím pauzíroval kvůli vyloučení v Teplicích v první kole. Vzhledem k náročnému programu mu ale volno mohlo přijít vhod. „Radši mám zápřah než jen trénink. Ale odpočinul jsem si, malinko mi to pomohlo," podotkl 32letý stoper.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda z Viktorie Plzeň.

Do utkání jdou viktoriáni s jednobrankovým náskokem z prvního utkání, v Kišiněvě zvítězili 2:1. Jsou tedy v navlas stejné pozici jako v předcházejícím předkole proti Helsinkám, které v Doosan Aréně smetli 5:0. „Nesmíme se nechat ukolébat, že to půjde lehce jako s Helsinkami. Očekávám velkou dřinu," podotkl Hejda. „Toto nelze srovnávat. Tiraspol je jiné mužstvo, mnohem kvalitnější," doplnil trenér Michal Bílek.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají odvetu 3. předkola Ligy mistrů UEFA mezi Viktorií Plzeň a Šeriffem Tiraspol. Přímý přenos začíná v úterý 9.8. 2022 od 18.30 hodin, moderátor Radek Šilhan přivítá ve studiu Davida Limberského, legendu plzeňské Viktorie, a také Jana Rezka, experta O2 TV Sport, který ve své bohaté kariéře získal tři mistrovské tituly. Samotným zápasem pak provede komentátorské duo ve složení Jan Homolka a Aleš Svoboda. Aktuální informace z vyprodané Doosan Areny bude přinášet reportér Vladimír Grebennikov.

Klíčem k úspěchu má být aktivita dopředu, tedy žádné bránění těsného náskoku z moldavské metropole. „Sázíme na domácí prostředí, kde se nám hraje výborně. Je vyprodáno, budeme chtít dát fanouškům postup i výhru. Nebudeme hrát určitě na nula nula," pronesl Hejda, kterému by ani trochu nevadilo, kdyby Plzeň vyhrála obligátním výsledkem 2:1. Jako už třikrát z pěti zápasů v nové sezoně (v součtu s uplynulou, mistrovskou sezonou dokonce čtrnáctkrát).

„Těžko odpovědět, proč tomu tak je. Ale náhoda už to být nemůže. Asi umíme těsný výsledek ubránit. Rádi bychom ale vyhrávali o víc gólů, abychom si ušetřili nervy v závěru," řekl plzeňský kapitán.

Reklama